Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έλληνες ναυτικοί “εγκλωβισμένοι” σε δύο πλοία στη Μαύρη Θάλασσα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έλληνες ναυτικοί “εγκλωβισμένοι” σε δύο πλοία στη Μαύρη Θάλασσα – ΒΙΝΤΕΟ

 

 "Δύο πλοία είναι δεμένα ανατολικά της Οδησσού, στο ένα βρίσκονται 6 Έλληνες ναυτικοί και στο άλλο πλοίο είναι 7 Έλληνες ναυτικοί" ανέφερε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Την ώρα που όλος ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις στην Ουκρανία, το ενδιαφέρον της Ελλάδας για τους ομογενείς μας κορυφώνεται.

Στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε την Δευτέρα το πρωί ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου.


Όπως είπε ο κ. Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, «καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την απομάκρυνση όσων Ελλήνων και ομογενών θέλουν να φύγουν από το ουκρανικό έδαφος».

Πόλεμος στην ΟυκρανίαΣημείωσε ωστόσο πως κάθε προσπάθεια γίνεται βάσει όσων εκάστοτε ισχύουν με τα δεδομένα που διαρκώς μεταβάλλονται.

«Στην Μαύρη Θάλασσα γενικώς υπήρχαν 13 πλοία (σημ: εννοεί ελληνικού ενδιαφέροντος)», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών.

Προσέθεσε πως «δύο πλοία είναι δεμένα ανατολικά της Οδησσού», σημειώνοντας πως «στο ένα βρίσκονται 6 Έλληνες ναυτικοί και στο άλλο πλοίο είναι 7 Έλληνες ναυτικοί».

Σημειώνεται πως με τον στρατιωτικό νόμο, κανένα πλοίο δεν μπορεί να φύγει από λιμάνι. Ο πρόξενος της Ελλάδας στην Οδησσό, Δημήτρης Δόχτσης είναι σε διαρκή επαφή με τους Έλληνες ναυτικούς, που είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

ΠΗΓΗ: ant1news.gr

Αναρτήθηκε από:dikastiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)