Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Παίζουν με τη «φωτιά»: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να στείλουμε μαχητικά στην Ουκρανία, άφησε ο Γ. Οικονόμου!


Εκτός τόπου και χρόνου η κυβέρνηση: Την ώρα που ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό ολοκαύτωμα, o Γιάννης Οικονόμου δεν αποκλείει να αποσταλούν ελληνικά μαχητικά και πιλότοι στην Ουκρανία!

Εκτός τόπου και χρόνου η κυβέρνηση: Την ώρα που ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό ολοκαύτωμα, o Γιάννης Οικονόμου δεν αποκλείει να αποσταλούν ελληνικά μαχητικά και πιλότοι στην Ουκρανία!

Ενώ στα παρασκήνια της Ελληνικής κυβέρνησης προκύπτουν σοβαρά ερωτηματικά για την απουσία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια από τη σύσκεψη της Κυριακής όπου ανακοινώθηκε η στρατιωτική ενίσχυση της Ουκρανίας, κι ενώ φημολογείται έντονα πως το πρωθυπουργικό περιβάλλον επιχειρεί να απομονώσει τον κ. Δένδια για τις όποιες αντιρρήσεις φέρνει στα όσα αποφασίζονται τις τελευταίες ώρες, τα λεγόμενα του Γιάννη Οικονόμου προκαλούν ακόμα περισσότερη ανησυχία για το που είναι διατεθειμένο το Μαξίμου να παρασύρει τη χώρα.

Γιάννης Οικονόμου: «Πλήρως ευθυγραμμισμένοι» με ότι αποφασίσουν οι εταίροι

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στη σημερινή ενημέρωση πολιτικών συντακτών, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποστείλει η Ελλάδα μαχητικά αεροσκάφη και πιλότους (!) στην Ουκρανία, για σκοπούς ενίσχυσης της ουκρανικής αεράμυνας, σε περίπτωση που αυτό αποφασιστεί από τους υπουργούς Άμυνας της Ε.Ε. στη συνεδρίαση που γίνεται σήμερα!

«Η χώρα μας είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τους εταίρους και τους συμμάχους της στην αντιμετώπιση της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Δεν έχω να πω τίποτε άλλο. Θα περιμένουμε τη συνεδρίαση και αντίστοιχα θα τοποθετηθούμε», δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

Φαίνεται πως η κυβέρνηση επιμένει να πιέζει την τύχη της (δηλαδή την τύχη όλης της χώρας) με απερίσκεπτες πράξεις, ενώ μόλις χθες ο Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε τη ρωσική «πυρηνική τριάδα» (χερσαίες, ναυτικές και εναέριες δυνάμεις) στρατηγικών όπλων να τεθεί σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας, λόγω των κυρώσεων άλλα και της επιθετικής ρητορικής της Δύσης ενάντια στη Ρωσία.

Ενώ από την πρώτη στιγμή ο Ρώσος πρόεδρος προειδοποίησε πως: «όποιος προσπαθήσει να προκαλέσει περεταίρω απειλές στη χώρα» του, θα «οδηγηθεί σε συνέπειες που δεν έχουν γίνει ποτέ στην ιστορία».

Την ώρα που η Ελλάδα είναι γεμάτη από νατοϊκές βάσεις που αποτελούν πιθανούς στόχους για πυρηνικό ολοκαύτωμα, η κυβέρνηση κινείται εκτός κάθε πραγματικότητας και τεντώνει το σχοινί χωρίς να υπάρχει κανένας – απολύτως – λόγος.

Όπως στο θέμα της πανδημίας, έτσι και στην κρίση του Ουκρανικού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολουθεί το σχέδιο του «καλού μαθητή» της Δύσης, με πολιτική θρασύτητα που λειτουργεί εις βάρος του ελληνικού λαού. Την ώρα που η αντιπολίτευση καταδικάζει την αποστολή όπλων στην Ουκρανία και οι πολίτες δεν επιθυμούν την εμπλοκή της χώρας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, η κυβέρνηση ακολουθεί τον δικό της δρόμο αδιαφορώντας πλήρως για την εθνική μας ασφάλεια.

Δεν αρκείται στην (ούτως ή άλλως σημαντική για το ΝΑΤΟ) παροχή υπηρεσιών μέσω των Αμερικανικών βάσεων, άλλα επεκτείνει την τυχοδιωκτική της πολιτική ανοησία, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής εμπλοκής σε ένα μέτωπο που απειλεί να γίνει το σημείο «μηδέν» ενός 3ου Παγκοσμίου πολέμου.

 Συντάκτης Παντελής Λαμψιώτης Παντελής Λαμψιώτης

SPORTIME 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)