Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Ρωσική πρεσβεία: Ξέσπασμα με ιταμούς χαρακτηρισμούς κατά της Ελλάδας

Ρωσική πρεσβεία: Ξέσπασμα με ιταμούς χαρακτηρισμούς κατά της Ελλάδας

 

Με μία ανακοίνωση που κάνει λόγο για "παπαγάλους" και "αντιρωσική προπαγάνδα", η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα μετά το διάβημα του ελληνικού ΥΠΕΞ για τους βομβαρδισμούς στα χωριά Σαρτανά και Μπουγά

Με μία πολύ σκληρή ανακοίνωση, με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα "επιτίθεται" κατά πάντων στην χώρα μας, καλώντας σε "ψυραιμία, νηφαλιότητα και σοβαρότητα", σχετικά με τις δηλώσεις για την εισβολή στην Ουκρανία και τον θάνατο των 10 ομογενών από ρωσικούς βομβαρδισμούς στο χωριό Σαρτανά.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία υποστηρίζει πως τα πλήγματα στο χωριό, που σκόρπισαν τον θάνατο, είναι ενέργεια Ουκρανών εθνικιστών.

Της ανακοίνωσης της ρωσικής πρεσβείας, είχε προηγηθεί διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο πρέσβη από τον ΓΓ του υπουργείου Εξωτερικών, σχετικά με τις αεροπορικές επιθέσεις στα χωριά Σαρτανά και Μπουγά.

"Καλούμε όλους, και ιδιαίτερα τους πολύ υψηλά ιθύνοντες, πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες, βουλευτές, κομματικά στελέχη, υπουργεία, ΜΜΕ, διάφορους παπαγάλους και άλλους, που τόσο βιάστηκαν χθες να κατηγορήσουν για όλα τη Ρωσία (όπως πάντα), να συνέλθουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να σταματήσουν την αντιρωσική προπαγάνδα και να δείξουν ψυχραιμία, νηφαλιότητα και σοβαρότητα. Για κάποιο λόγο, τον γνωστό μάλλον, δεν ήταν τόσο ομιλητικοί κατά τα ολόκληρα 8 χρόνια που από τις σφαίρες, βόμβες και οβίδες του ουκρανικού στρατού και των εθνικιστικών φασιστικών ταγμάτων επέφερε το μαρτυρικό Ντονμπάς. Και ενώ εκεί θρηνούσαν χιλιάδες νεκρούς, και τα χωριά και οι πόλεις ήταν αιματοβαμμένα, κανένα επίσημο κτίριο ή σιντριβάνι εδώ στην Αθήνα δεν ντύθηκε ποτέ σε χρώματα ειρήνης, κανένα τουίτ δεν έσπευσε να αναρτηθεί σε επίσημη ιστοσελίδα και κανένα διάβημα δεν πραγματοποιήθηκε. Ας συνέλθουν λοιπόν!", αναφέρει η ρωσική πρεσβεία.

 

Πηγή:news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)