Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

Δημοσκόπηση: Διαφωνούν οι πολίτες με την αποστολή όπλων στην Ουκρανία

 

Κατά της αποστολής πολεμικού υλικού από τη χώρα μας προς την Ουκρανία τάσσονται οι πολίτες στην Ελλάδα, όπως αποτυπώνεται (και) σε νέα δημοσκόπηση.

Συγκεκριμένα, στο δεύτερο μέρος της έρευνας της Metron Analysis (για το Mega που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων), περίπου δύο στους τρεις ερωτηθέντες (ποσοστό: 66%) απάντησαν ότι διαφωνούν με την αποστολή σχετικού υλικού, ενώ μόλις το 29% συμφωνούν με μια τέτοια κίνηση.

Σημειώνεται ότι ήδη η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει προβεί σε σχετική ενέργεια, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Μόσχας. 

Παράλληλα, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (52%) εκτιμούν πως πρέπει να δημιουργηθεί ευρωπαϊκός στρατός, ενώ το 40% λέει ότι πρέπει να μείνει όπως είναι τώρα.

Εξάλλου, το 53% πιστεύει ότι ο πόλεμος θα περιοριστεί σε τοπικό επίπεδο, ενώ το 40% φοβάται ότι είναι πιθανό να οδηγήσει σε παγκόσμια σύρραξη. Υπέρ των κυρώσεων στη Μόσχα τάσσεται το 60% και κατά το 30%, τη στιγμή που το 70% είναι κατά της Ρωσίας στον πόλεμο με την Ουκρανία. 

Στο πρώτο μέρος της δημοσκόπησης της Metron Analysis καταγράφηκε η αγωνία των πολιτών για την οικονομία και την ακρίβεια, καθώς και σοβαρές απώλειες για τη Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ψαλιδίζει τη διαφορά. 

Πηγή: efsyn.gr

1 σχόλιο:

  1. Στημένη από τους μαδουρους η δημοσκόπηση.
    Ο λαός είναι ενθουσιασμένος
    Ένα πράγμα ακούει κανείς απ' άκρη σ' άκρη δε όλη τη χώρα.#Μητσοτακη αγαπιεσαι#.
    Πες και συ Σάνια.
    Τι σε διορίσαμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)