Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία – FT: Τι σημαίνει για τη Ρωσία η «δεύτερη φάση» του πολέμου

ethnos.gr

 

Μία σύνοψη, σχετικά με τις ανακοινώσεις της Ρωσίας, ότι η «πρώτη φάση» της «στρατιωτικής επιχείρησης» στην Ουκρανία ολοκληρώθηκε, αλλά και ότι εισερχόμαστε στη «δεύτερη φάση» του πολέμου, έκανε η ανταποκρίτρια των Financial Times στη Μόσχα, Πολίνα Ιβάνοβα.

 

 

Τι υποστηρίζει η ανταποκρίτρια των FT

Μέσω ενός thread αναρτήσεων στο Twitter, η Ιβάνοβα σημειώνει ότι «Ο ρωσικός στρατός πραγματοποίησε μεγάλη ενημέρωση σήμερα το απόγευμα, ανακοινώνοντας ότι ο πόλεμος εισέρχεται σε “δεύτερη φάση”. Ακολουθεί μια περίληψη του πώς η Ρωσία, σε αυτό το σημείο του πολέμου, απεικονίζει τι είχε σκοπό να κάνει, γιατί και πού βρισκόμαστε».

  • «Πρώτον, οι στρατηγοί είπαν ότι η Ρωσία είχε πάντα πρόθεση μόνο να “απελευθερώσει” το Ντονμπάς, αυτό είχε σκοπό να κάνει. Είχαν δύο επιλογές: να πολεμήσουν στα ανατολικά, αλλά να επιτρέψουν στο Κίεβο να αναπληρώσει τις δυνάμεις του ή να ξεκινήσουν με τον αποκλεισμό των ουκρανικών στρατιωτικών ικανοτήτων σε ολόκληρη τη χώρα».
  • «Κατά τη διάρκεια ενός μήνα πολέμου, η Ρωσία έχει χτυπήσει τις περισσότερες από τις στρατιωτικές ικανότητες της Ουκρανίας, ισχυρίστηκαν οι στρατηγοί, επομένως μπορεί τώρα να προχωρήσει στην επόμενη φάση, η οποία θα επικεντρωθεί μόνο στην ανατολή, η οποία θα μπορούσε να περιλαμβάνει ισχυρούς βομβαρδισμούς».
  • «Η Ρωσία δεν είχε ποτέ σκοπό να καταλάβει το Κίεβο, το Χάρκοβο και άλλες πόλεις, είπαν οι στρατηγοί – αυτά δεν είναι πισωγυρίσματα με άλλα λόγια, είναι όλα μέρος του σχεδίου. Και το σχέδιο ήταν να αποσπάσει την προσοχή των ουκρανικών δυνάμεων ενώ Ρωσία/Ντονέτσκ/Λουγκάνσκ είχαν εδαφικά κέρδη στα ανατολικά».
  • «Πολλές δηλώσεις έγιναν για μη στόχευση πολιτικών υποδομών, αποφυγή απωλειών αμάχων».
  • «Η ενημέρωση του υπουργείου Άμυνας έδωσε επίσης ένα νέο επίσημο νούμερο για τον αριθμό των Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν, η δεύτερη δήλωση από τη ρωσική πλευρά κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου. Λέγεται ότι 1.351 σκοτώθηκαν – ο αριθμός είναι πολύ χαμηλότερος από τις ουκρανικές και διεθνείς εκτιμήσεις».

 

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)