Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Ανεμβολίαστοι: Δεν εμφανίστηκε το Δημόσιο στην προσφυγή για το πρόστιμο των 100 ευρώ στο ΣτΕ

Ανεμβολίαστοι: Δεν εμφανίστηκε το Δημόσιο στην προσφυγή για το πρόστιμο των 100 ευρώ στο ΣτΕ
 
 
 
Περιφρονητική η στάση του δικαστηρίου στους δικηγόρους του Δημοσίου που δεν εμφανίστηκαν για την προσφυγή των ανεμβολίαστων.

Περιφρονητικά συμπεριφέρθηκε το ελληνικό Δημόσιο στη Δικαιοσύνη και μάλιστα στην ανώτατη βαθμίδα της, καθώς σήμερα, όπου συζητήθηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι αιτήσεις ανεμβολίαστων για COVID-19, που ζητούν να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση, για τη μηναία καταβολή προστίμου των 100 ευρώ, οι νομικοί παραστάτες του Δημοσίου όχι μόνο δεν εμφανίστηκαν, αλλά δεν έστειλαν καν φάκελο στο δικαστήριο!

Μεταξύ αυτών που έχουν προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είναι ένας πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, δύο Αρεοπαγίτες, ένας πρώην πρόεδρος Εφετών, δύο δικηγόροι, ένας γιατρός, ένας ιερέας, ένας συνταξιούχος εκπαιδευτικός και ιδιωτικοί υπάλληλοι, όλοι άνω των 60 ετών.

Οι δικηγόροι του Δημοσίου δεν εμφανίστηκαν, αλλά ζήτησαν εγγράφως την αναβολή της συζήτησης των υποθέσεων.

Μάλιστα δήλωσαν εγγράφως ότι, σε περίπτωση κατά την οποία απορριφθεί το αίτημα τους για αναβολή, δεν θα έχουν φυσική παρουσία στην Ολομέλεια του ΣτΕ και για το λόγο αυτό κατέθεσαν δήλωση παράστασης.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα τους και η συζήτηση προχώρησε, ενώ η τακτική και η περιφρονητική στάση του δικαστηρίου, δέχτηκε έντονη κριτική από τους συνηγόρους υπεράσπισης των προσφευγόντων.

Στο δικαστήριο, η πλευρά των ανεμβολίαστων χαρακτήρισε «κατάπτυστο» το μηνιαίο πρόστιμο των 100 ευρώ, που επεβλήθη από την Κυβέρνηση, ενώ υποστήριξαν ότι αποτελεί «ωμό ανήθικο εκβιασμό», αφού τίθεται το δίλημμα «ή εμβόλιο ή το μηνιαίο πρόστιμο των 100 ευρώ».

Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε, θα μπορούσαν να επιβληθούν άλλα ηπιότερα μέτρα, εκτός του προστίμου.

Οι πλευρά των ανεμβολίαστων τόνισε ότι, εάν το ΣτΕ απορρίψει τις αιτήσεις τους, για ακύρωση του προστίμου, τότε η Πολιτεία θα προχωρήσει ένα ακόμα βήμα και θα τους υποχρεώνει, να πληρώνουν τα νοσήλια σε περίπτωση κατά την οποία νοσήσουν.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει τις αποφάσεις της. 

Πηγή:ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)