Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

“Βροχή” 18 εκατ. ευρώ δημοσίου χρήματος...




...για επικοινωνιακή πολιτική στις περιφέρειες!...
Με διαδικασίες αδιαφανείς

 Πρωταθλητές της κρατικής διαφήμισης αναδεικνύονται για το 2022 οι περιφέρειες της χώρας, που μέχρι τώρα πήραν το πράσινο φως για δαπάνη σχεδόν 16 εκατ. ευρώ, ενώ επιπλέον δαπάνες επικοινωνίας εγκρίνονται μέσω των Προγραμμάτων Ειδικής Διαχείρισης. Σύμφωνα με... τα αναρτημένα, μέχρι σήμερα, στη «Διαύγεια» στοιχεία, έξι περιφέρειες της χώρας προγραμματίζουν να δαπανήσουν 15.962.843 ευρώ για διαφήμιση εντός του 2022.

Πέντε περιφέρειες της χώρας πήραν έγκριση για επικοινωνιακά προγράμματα των Υπηρεσιών Ειδικής Διαχείρισης με συνολική δαπάνη 2.117.460 ευρώ. Συνολικά δηλαδή, μέχρι και την περασμένη εβδομάδα η κρατική διαφήμιση που αναμένεται να διανεμηθεί στην αγορά ΜΜΕ, παραγωγής και δημοσίων σχέσεων ανέρχεται στα  18.334.293 ευρώ.

Εξίσου υψηλό είναι και το συνολικό κονδύλι επικοινωνιακών προγραμμάτων για το σύνολο των φορέων του δημοσίου τομέα. Από τις αρχές του έτους η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ενέκρινε επικοινωνιακές δαπάνες  περίπου 31,2 εκατ. ευρώ!  Η αύξηση των διαφημιστικών κρατικών κονδυλίων εκτοξεύθηκε τα δύο τελευταία χρόνια, αν και δεν υπάρχουν επίσημα και δημόσια στοιχεία για το σύνολο της κρατικής διαφήμισης.

Πριν από το 2019 η συνολική κρατική διαφήμιση, μαζί με τις μεγάλες ΔΕΚΟ, κυμαίνονταν από 10 έως και 20 εκατ. ευρώ. Η εξέλιξη που θα κρίνει περαιτέρω  το καθεστώς αδιαφάνειας  στη διάθεση των κρατικών κονδυλίων είναι η εξαίρεση των δαπανών των περιφερειών από τους κανόνες που προβλέπει ο νόμος για τα ΜΜΕ. Όπως αποκάλυψε η στήλη, στο νέο καθεστώς ρυθμίσεων για την κρατική διαφήμιση σχεδιάζεται να υπόκεινται στην υποχρεωτική διανομή μόνο τα κονδύλια του στενού κρατικού μηχανισμού…

typologies.gr

 

1 σχόλιο:

(3)