Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Παπανικολάου: Και δεύτερος νεκρός από τη φονική φωτιά - Τα αίτια της τραγωδίας

Παπανικολάου: Και δεύτερος νεκρός από τη φονική φωτιά - Τα αίτια της τραγωδίας
 
 
Δεν τα κατάφερε ο δεύτερος ασθενής που τραυματίστηκε σοβαρά από τη φωτιά στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, Παπανικολάου. Ήταν ο άνθρωπος από τον οποίο ξέσπασε η φονική πυρκαγιά.

Μετά τον 79χρονο που πέθανε από τη χθεσινή φονική φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου, σήμερα νωρίς το πρωί κατέληξε και ακόμη ένας ασθενής που τραυματίστηκε σοβαρά μετά την έκρηξη.

Ο δεύτερος νεκρός ήταν ο ασθενής από τον οποίο ξεκίνησε η φωτιά. Σύμφωνα με το MEGA, μετά τη φωτιά είχε πει στους γιατρούς ότι έσκασε το κινητό στα χέρια του, σενάριο που δεν αποκλείεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ο άτυχος 52χρονος είχε υποστεί βαρύτατα εγκαύματα στο κεφάλι, το στήθος και τα χέρια και είχε υποβληθεί σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση.

Όπως εξήγησε ο διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής Σωτήρης Τρύφων στο MEGA, οι γιατροί έκαναν στον 52χρονο τραχειοστομία γιατί δεν μπορούσε να ανασάνει, ενώ είχε καεί σχεδόν ολόκληρος. «Καιγόταν το κεφάλι το, το στήθος του και τα χέρια του. Μπήκε στο χειρουργείο, έμεινε για 3 ώρες», πρόσθεσε.

Ποιος ήταν ο 79χρονος που έχασε την ζωή του

Ο 79χρονος, που βρήκε τραγικό θάνατο στη φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου, σύμφωνα με το thestival, νοσηλευόταν με κορονοϊό τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Πρόκειται για πρώην στέλεχος γνωστής κατασκευαστικής εταιρείας. Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός πως ο γιος του, πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, σχεδίασε και οργάνωσε τη Β´ ΜΕΘ του Παπανικολάου, εκεί όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο πατέρας του.

Τα σενάρια για τη φωτιά

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχουν δύο σενάρια για τη φωτιά. Είτε προκλήθηκε από τσιγάρο που άναψε ασθενής με αποτέλεσμα να γίνει ανάφλεξη από το παρεχόμενο οξυγόνο είτε, όπως είπε ο ασθενής που κατέληξε σήμερα, από έκρηξη κινητού.

Η πυροσβεστική Υπηρεσία διενεργεί έρευνες για το τραγικό συμβάν. 

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)