Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

Θέμα ωρών οι τελικές προτάσεις για το νέο όνομα του ΠΑΣΟΚ

 

 

Το πρωί της Παρασκευής αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. για το νέο όνομα του κόμματος, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρός του Νίκος Ανδρουλάκης.

Μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στην τηλεόραση του Kontra, ο κ. Ανδρουλάκης απέφυγε να αποκαλύψει τις τελικές προτάσεις, οι οποίες θα τεθούν σε ψηφοφορία στις 8 Μαΐου. Δήλωσε πάντως με νόημα πως «το όνομά μας είναι η ψυχή μας». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προτάσεις είναι οι εξής δύο: «ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής» και «ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Παράταξη».

Επίσης, υπογράμμισε πως στο συνέδριο θα προσκληθούν όλοι οι πρωταγωνιστές του Κινήματος, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι παλιοί πρόεδροι και πρωθυπουργοί, όπως οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Κώστας Σημίτης.

Εκλογές και ενέργεια

Αναφορικά με το γιατί ο ίδιος είναι πλέον υπέρ των πρόωρων εκλογών, ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι δεν έχει διαφοροποιηθεί η δική του στάση, τονίζοντας ότι οι κυβερνώντες είναι αυτοί που ήδη ετοιμάζονται για προσφυγή στις κάλπες. 

Επανέλαβε επίσης ότι ο πρωθυπουργός είναι εκείνος που αποφασίζει για την ημερομηνία των εκλογών, παρά τις όποιες «εκκλήσεις» και τα σχετικά αιτήματα από πλευράς της αντιπολίτευσης. Αναφορικά με τη στάση του κόμματός του, δήλωσε πως «προετοιμαζόμαστε για κάθε σενάριο».

Όσο για τα ενεργειακά μέτρα που ανακοίνωσε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τα χαρακτήρισε ως «μικρή ανάσα», σπεύδοντας ωστόσο να προσθέσει ότι «δεν υπάρχει συνολική απάντηση στο πρόβλημα».

Ο πρωθυπουργός δεν διεκδικεί πλαφόν στην τιμή της ενέργειας, επισήμανε επίσης ο κ. Ανδρουλάκης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει στρατηγική στο συγκεκριμένο θέμα. 

Πηγή: efsyn.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)