Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

Μητσοτάκης στο συνέδριο: Με το βλέμμα στη μεσαία τάξη και τη συσπείρωση της ΝΔ (video)

Μητσοτάκης στο συνέδριο: Με το βλέμμα στη μεσαία τάξη και τη συσπείρωση της ΝΔ
 
 
 
Ο πόλεμος στην Ουκρανία ανατρέπει όλα όσα γνωρίζαμε - Αχαρτογράφητες οι διεθνείς εξελίξεις, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η μοναδική βεβαιότητα είναι η αβεβαιότητα» σημείωσε ξεκινώντας την ομιλία του στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι όλοι είμαστε σε πόλεμο και μάλιστα σε πολλαπλά επίπεδα, γιατί το κατακτητικό μοντέλο της Μόσχας γίνεται μοντέλο προσομοίωσης για όλες τις χώρες με τους γείτονές τους, στο διπλωματικό γιατί αναδιατάσσει τις συμμαχίες, και στο οικονομικό γιατί οι επιπτώσεις είναι πολύ μεγάλες», είπε.

Επανέλαβε, δε, ότι χωρίς ευρωπαϊκή λύση δεν θα αντιμετωπιστεί η αιτία του κακού, και πρόσθεσε ότι προσδοκά ότι οι προτάσεις της Αθήνας να εισακουστούν, αλλά δεν μπορεί να περιμένει να αλλάξει πορεία το αργοκίνητο ευρωπαϊκό υπερωκεάνιο, για αυτό και χθες ανακοίνωσε ένα εθνικό σχέδιο στήριξης.

«Η μεσαία τάξη δεν μπορεί να πληρώσει τη νύφη της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης. Έχουμε το θάρρος και διορθώνουμε αυτήν την αδικία», με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις που στέλνουν ανησυχητικά μηνύματα στη ΝΔ για την εκλογική συμπεριφορά της μεσαίας τάξης που παραδοσιακά αποτελεί τον εκλογικό κορμό της παράταξης

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για τον απόλυτο συγχρονισμό της χώρας με τους διεθνείς συμμάχους, είπε ότι «είμαστε με την Ουκρανία, γιατί είμαστε με την ελευθερία».

Εκλογές – Αυτοδυναμία

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, και έμμεσα έστειλε μήνυμα νίκης λέγοντας ότι «μας περιμένει πολλή δουλειά τους επόμενους μήνες και ακόμη περισσότερη την επόμενη τετραετία». Ο πρωθυπουργός ξεδίπλωσε τα διλήμματα των επόμενων εκλογών «πρόοδος ή συντήρηση» και ζήτησε από τους πολίτες να αποφασίσουν αν αξίζει να συνεχιστεί η αναγέννηση της χώρας ή να ξαναγυρίσει στον βάλτο.

«Η σκέψη αρχίζει από «σ» : Σταθερότητα, συνέχεια, συνέπεια». Και σίγουρα θα αποφασίσουν οι ψηφοφόροι σωστά οι ψηφοφόροι, με το μυαλό και την καρδιά», είπε και κατέληξε : “Να γιατί ισχυρή Νέα Δημοκρατία, σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα. Και να γιατί με περιχαρακωμένα τα άλλα κόμματα, η αυτοδυναμία παύει να είναι παραταξιακή, και γίνεται εθνική αναγκαιότητα».

συνέδριο ΝΔ, Μπακογιάννη, Καραμανλής

Απολογισμός κυβερνητικής δράσης

Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη περιείχε αναλυτικό απολογισμό των 33 μηνών διακυβέρνησης, ενώ ήταν εμφανής η προσπάθεια επανασυσπείρωσης της εκλογικής βάσης της ΝΔ. Αφού αναφέρθηκε ονομαστικά σε όλους τους προέδρους της ΝΔ, τους δύο παρόντες Αντώνη Σαμαρά και Κ. Καραμανλή αλλά και τους εκλιπόντες, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως φιλελεύθερη κεντροδεξιά, προσθέτοντας ότι οι εξελίξεις δεν δικαιώνουν μόνο την πολιτική της ΝΔ αλλά αποκαλύπτουν και τον λαϊκισμό των αντιπάλων.

Μάλιστα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα, λέγοντας ότι τον Ιούλιο του 2019 η Ελλάδα γύρισε σελίδα για να αντιμετωπίσει όμως αμέσως μετά, καθώς έμπαινε σε τροχιά ανάταξης, νέες προκλήσεις.

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την άλλη όψη της πραγματικότητας. Εδραιωμένες συνήθειες εμποδίζουν τον συλλογικό μας βηματισμό. Η αισχροκέρδεια και η αυθαιρεσία στρεβλώνουν συχνά την αγορά. Υπάρχουν ακόμα οι δύο Ελλάδες, αυτή που προχωρά και η δεύτερη, πάνω στην οποία φυτρώνει σαν παράσιτο η δημαγωγία, ποντάροντας στη θυμική αντίδραση, αγνοώντας ότι η λεγόμενη σιωπηλή πλειοψηφία έχουν πάθει και έχουν μάθει», είπε.

Σε άλλο σημείο, τόνισε ότι η φιλελεύθερη κεντροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ ξεδιπλώνει ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά προγράμματα στην ιστορία του τόπου για να ξέρουμε ποιος στέκεται στο πλευρό του πολίτη και ποιος όχι, αλλά και ποιος είναι ψεύτης και ποιος όχι. «Ο κ. Τσίπρας καταγγέλλει το χρηματιστήριο ενέργειας που ο ίδιος ψήφισε, διαφημίζει Ισπανία και Πορτογαλία όταν εκεί το ρεύμα είναι ακριβότερο από την Ελλάδα. Κάθε βήμα του σήμερα δεν μπορεί να υπονομεύσει το αύριο», πρόσθεσε.

Όπως σημείωσε δεν μπορεί να φανταστεί μια κυβέρνηση να έχει να αντιμετωπίσει τόσες πολλές, επάλληλες κρίσεις και δήλωσε περήφανος για όσα έχουν επιτευχθεί τους τελευταίους 33 μήνες. Γιατί παρά τα μεγάλα εμπόδια, η οικονομία και η κοινωνία έμειναν όρθιες.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «είμαστε και θα είμαστε η ΝΔ όλων των Ελλήνων και όλης της Ελλάδας» και ότι είναι και αυτή μια μεγάλη διαφορά από τους αντιπάλους του κόμματος, διότι δεν είναι ανοικτό ένα συνέδριο που γίνεται κάθε έξι χρόνια και πίσω από κλειστές κουρτίνες, και αποτελεσματικό αν οι ίδιοι γερασμένοι πρωταγωνιστές ξαναφωνάζουν τα ίδια γέρικα συνθήματα και δεν είναι δημοκρατικό αν ο ένας και μοναδικός αρχηγός ξαναεκλέγεται χωρίς αντίπαλο.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους νέους αλλά και σε τομείς του κυβερνητικού έργου όπως η Υγεία, προαναγγέλλοντας την πρόσληψη 5000 γιατρών και νοσηλευτών.

Μεϊμαράκης : Κάναμε βήματα πιο μπροστά από την Ευρώπη

Κηρύσσοντας την έναρξη του τριήμερου Συνεδρίου, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και επικεφαλής της Ευρωλίστας της ΝΔ κ. Βαγγ. Μεϊμαράκης, καλωσόρισε προέδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ν. Αναστασιάδη, τον Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Αντ. Λόπεζ και τον αντιπρόεδρο του ΕΛΚ Γιαν. Ολμπρι προανήγγειλε σειρά μετασυνεδριακών διαδικασιών, προκειμένου, όπως είπε, να διαχυθεί το πολιτικό μήνυμα που θα εγκριθεί από το Συνέδριο.

«Είχαμε μια πετυχημένη τριετή διακυβέρνηση όπου καταφέραμε και διαχειριστήκαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο συνεχείς και πολυεπίπεδες κρίσεις», είπε και πρόσθεσε ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι ανθρωποκεντρική και το κράτος πρόνοιας υπάρχει και στέκεται δίπλα στους πολίτες. Χαρακτήρισε σχεδιασμένες τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι έγιναν πολλά βήματα μπροστά, την ώρα που η Ευρώπη δεν έχει πάρει ακόμα αποφάσεις. «Μπορεί αυτά τα τρία χρόνια να υπήρξαν πικρίες, αστοχίες, να μην έγιναν όλα τέλεια, αλλά τώρα που μπαίνουμε στην τελική ευθεία, φεύγει το εγώ και ξαναμπαίνει το εμείς» στη μάχη για να μπορέσει η χώρα θα πάει καλύτερα.


Αναστασιάδης: Ελλάδα και Κύπρος πυλώνας σταθερότητας

Ελλάδα και Κύπρος αποτελούν πυλώνα σταθερότητας, όχι μόνο για την νοτιοανατολική Μεσόγειο αλλά και για τον αραβικό χώρο», τόνισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας απευθυνόμενος χαιρετισμό στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ.

Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι οι τριμερείς συνεργασίες ξεκίνησαν επί Αντώνη Σαμαρά και απέκτησαν στρατηγική σημασία με τις πρωτοβουλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Από κοινού συνεργαζόμενοι έχουμε κατορθώσει να εμπεδώσουμε το αίσθημα ότι οι χώρες μας θέλουν και αγαπούν την ειρήνη. Δεν επιδιώκουν αποκλεισμό κανενός. Και μέσα από τις συνεργασίες αυτό που επιδιώκουμε είναι να δούμε ότι εφαρμόζεται το διεθνές δίκαιο γι αυτό και δεν μένουμε αδιάφοροι σε όσα διαδραματίζονται στην Ουκρανία. Γι αυτό και σταθήκαμε αλληλέγγυοι και ενωμένοι με τις αποφάσεις της Ευρώπης», συμπλήρωσε.

Μήνυμα στην Τουρκία

Τέλος, από το βήμα του συνεδρίου κατήγγειλε την τουρκική επιθετικότητα και έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα ότι η Ελλάδα θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο την εθνική της κυριαρχία. 

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)