Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Υπέκλεψε και τη δουλειά του ΠτΒ - Έκλεισε μόνος του τη συζήτηση ο Μητσοτάκης χωρίς να απαντήσει στο κρίσιμο ερώτημα Τσίπρα

Υπέκλεψε και τη δουλειά του ΠτΒ - Έκλεισε μόνος του τη συζήτηση ο Μητσοτάκης χωρίς να απαντήσει στο κρίσιμο ερώτημα Τσίπρα
 
 
Απίστευτο σκηνικό στη Βουλή, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ν’ αποχωρεί από την αίθουσα χωρίς να απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα.
Πρωτοφανές αντικοινοβουλευτικό ρεσιτάλ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ερμήνευσε τον κανονισμό της Βουλής όπως ήθελε εκείνος, υποκατέστησε τον πρόεδρο της Βουλής, δεν απάντησε ποτέ στον Αλέξη Τσίπρα στο κρίσιμο ερώτημα γύρω από το σκάνδαλο των υποκλοπών και έφυγε από την Ολομέλεια.

«Πάμε αύριο πρωί μαζί να ρωτήσουμε αν υπήρξαν διατάξεις για τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων ή για υπουργούς σας» ήταν η πρόκληση του Αλέξη Τσίπρα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε επίμονα το ίδιο ερώτημα, όπως και στην πρωτολογία του, προς τον πρωθυπουργό:

Να διαβεβαιώσει, δηλαδή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης την εθνική αντιπροσωπεία και τον ελληνικό λαό πως δεν υπήρξε παρακολούθηση των αρχηγών του Στρατεύματος και του Κωστή Χατζηδάκη από την ΕΥΠ. «Η επίσημη απάντησή σας είναι "δεν ξέρω”; Δεν θα παίζουμε κρυφτό» τόνισε οι Αλέξης Τσίπρας, περιμένοντας απάντηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Προς τούτο μάλιστα παραχώρησε τη θέση του στο βήμα της Βουλής για να απαντήσει ο πρωθυπουργός και να συνεχίσει την ομιλία του αμέσως μετά.

Αμέσως μετά την φυγή Μητσοτάκη από την Ολομέλεια ο Αλέξης Τσίπρας πήρε εκ νέου τον λόγο και δήλωσε: «Του έθεσα ένα κρίσιμο ερώτημα, να απαντήσει αν ήταν υπό παρακολούθηση ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων. Και όχι μόνο δεν απάντησε, αλλά έφυγε από την αίθουσα. Ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να δώσει μια απάντηση ξεκάθαρη. Ίσως να φοβήθηκε. Η εικόνα της αποχώρησης του πρωθυπουργού από την αίθουσα θα τον ακολουθεί για πάντα».

 Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)