Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

«Ξεθώριασε η ασπίδα του» λέει το Politico για τον Mητσοτάκη - Πού τον κατατάσσει

«Ξεθώριασε η ασπίδα του» λέει το Politico για τον Mητσοτάκη - Πού τον κατατάσσει
 
 
Καταπατήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καταστολή του Τύπου και υποκλοπές «ξεθωριάζουν» το προφίλ του του Κυριάκου Μητσοτάκη σύμφωνα με το Politico.
Λίγο πριν το 2022 δώσει τη θέση του στο 2023 το Politico καταπιάνεται με τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους σε μία λίστα που περιλαμβάνει 28 άτομα, ανάμεσά τους και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

H λίστα χωρίζεται εκείνους που δρουν, τους ονειροπόλους και εκείνους που προκαλούν… προβλήματα ή αλλιώς στους «ταραξίες».

Σε αυτή την τελευταία κατηγορία κατατάσσεται ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στον οποίο αποδίδονται «καταπατήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καταστολή του Τύπου, σκάνδαλα υποκλοπών».

Αναλυτικά το κείμενο του Politico για τον Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Καταπατήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καταστολή του Τύπου, σκάνδαλα υποκλοπών. Αυτό φαίνεται να είναι μέρος της κληρονομιάς του Κυριάκου Μητσοτάκη, του κεντροδεξιού γιού ενός πρώην πρωθυπουργού με σπουδές στο Χάρβαρντ, ο οποίος διαφήμισε τον εαυτό του ως μετριοπαθή και αουτσάιντερ παρά την καταγωγή του.

Η Ουάσινγκτον τον αγαπάει. Η Ελλάδα δαπανά περισσότερα για την άμυνα ως ποσοστό του ΑΕΠ από ό,τι ακόμη και οι ίδιες οι Ηνωμένες Πολιτείες- ο Μητσοτάκης, 54 ετών, έχει ασκήσει κριτική στη Μόσχα και έχει στείλει στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία για να βοηθήσει την πολεμική της προσπάθεια. Έγινε ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που μίλησε σε κοινή συνεδρίαση του αμερικανικού Κογκρέσου.

Όσον αφορά τα δικαιώματα, ωστόσο, οι Βρυξέλλες δεν κατάφεραν να τον πείσουν να σταματήσει αυτό που ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε ότι είναι η παράνομη επαναπροώθηση μεταναστών πίσω στα διεθνή ύδατα. Αντ' αυτού, η πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έχει επαινέσει την Ελλάδα για τις προσπάθειές της να επιβάλει τα σύνορά της, αποκαλώντας την «ασπίδα της Ευρώπης».

Εν τω μεταξύ, το ρεκόρ της κυβέρνησης όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου συνεχίζει να πέφτει κατακόρυφα και η ετήσια έκθεση της ΕΕ για το κράτος δικαίου επανέλαβε τις ανησυχίες που εξέφρασαν αρκετές ομάδες για τα δικαιώματα των μέσων ενημέρωσης σχετικά με την αυξανόμενη βία κατά των δημοσιογράφων και την επιλεκτική χρηματοδότηση των μέσων ενημέρωσης από το κράτος.

Με το βλέμμα του στραμμένο στις εκλογές του επόμενου έτους, ο Μητσοτάκης επιθυμεί να απομακρυνθεί από τις κατηγορίες ότι η κυβέρνησή του παρακολουθεί παράνομα πολιτικούς αντιπάλους και δημοσιογράφους που ασκουν κριτική, τις οποίες έχει επανειλημμένα αρνηθεί. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν έχει πλήξει πολύ τον Μητσοτάκη και το κόμμα του, η Νέα Δημοκρατία, εξακολουθεί να έχει ένα υγιές προβάδισμα έναντι όλων των άλλων. Με έναν συνασπισμό δεξιάς-αριστεράς πλέον απίθανο, οι ειδικοί προβλέπουν ότι θα μπορούσε να κινηθεί περαιτέρω προς τα δεξιά. Να περιμένετε ότι οι φωνές που μιλούν για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα θα γίνουν ακόμη πιο δυνατές».

Τι ήταν η πραγματική επιχείρηση «Ξεθωριασμένη ασπίδα»

Η Επιχείρηση Ξεθωριασμένη ασπίδα ήταν μια επιχείρηση τριών ετών από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών και την Περιπολία Αυτοκινητοδρόμων του Τενεσί για την εξάλειψη της πολιτικής διαφθοράς

Το FBI είχε έναν μυστικό πράκτορα που παρίστανε το μέλος μιας οργάνωσης ναρκωτικών και ξεπλύματος χρήματος με έδρα το Σικάγο.

Στην αρχή της έρευνας το σχέδιο ήταν να εξαπατήσει ασφαλιστικές εταιρείες αυτοκινήτων. Αργότερα οι πράκτορες έμαθαν ότι οι αστυνομικοί της περιοχής ήταν πρόθυμοι να μεταφέρουν ναρκωτικά και χρήματα από ναρκωτικά.

Έπειτα από μυστική έρευνα των ομοσπονδιακών και πολιτειακών αρχών που διήρκεσε σχεδόν τρία χρόνια, συνελήφθησαν τέσσερις αξιωματούχοι των αρχών επιβολής του νόμου, στους οποίους περιλαμβάνεται ένας πρώην βοηθός του White County, καθώς και τέσσερις πολίτες, για κατηγορίες που κυμαίνονταν από διανομή κοκαΐνης έως ξέπλυμα χρήματος.

Τον Αύγουστο του 2005 συνελήφθησαν αρκετοί πολίτες του Cookeville, Tennessee, σε σχέση με νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και μεταφορά κοκαΐνης πέρα από τα σύνορα της πολιτείας. Αρκετά άτομα κατηγορήθηκαν και στη συνέχεια όλοι δήλωσαν ένοχοι

 Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)