Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Διαρροές περί μη ικανοποίησης του αιτήματος Τσίπρα από την ΑΔΑΕ

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας προχώρησε νωρίτερα σήμερα σε ακόμα μια θεσμική παρέμβαση για το σκάνδαλο των υποκλοπών που έχει φέρει σε δυσχερή θέση την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό – που επιδίδονται σε συνεχές «κρυφτούλι», επικαλούμενοι τα περί απορρήτου. 

Συγκεκριμένα, ο Αλ. Τσίπρας επισκέφθηκε την ΑΔΑΕ (Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών) ζητώντας στοιχεία για τις παρακολουθήσεις: δηλαδή ενημέρωση για τις άρσεις απορρήτου που έγιναν τα τελευταία τρία χρόνια (επί κυβέρνησης Μητσοτάκη) και αφορούν πολιτικούς, δημοσιογράφους, δικαστικούς και αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ωστόσο και χωρίς να έχει γίνει γνωστό εάν η ΑΔΑΕ έχει καταλήξει ήδη σε κάποια συγκεκριμένη απόφαση, δημοσιεύματα προκαταλαμβάνουν πως η Αρχή θα απαντήσει αρνητικά στο εν λόγω αίτημα, επικαλούμενα διαρροές από εισαγγελικές και νομικές πηγές. Ενδεικτικό είναι το δημοσίευμα στο dikastiko.gr που αναφέρει πως «εισαγγελικές πηγές εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι νομικά εφικτό καθώς οι διατάξεις του νόμου του 2225/ 1994 είναι απολύτως δεσμευτικές. Δε δίνουν δηλαδή κατά τη νομική τους άποψη τη δυνατότητα στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ να προχωρήσει σε συγκεκριμένη (τόσοι πολιτικοί, τόσοι δημοσιογράφοι κλπ.) αλλά σε ποιοτική -στατιστική- ενημέρωση, κάτι βέβαια που ήδη κάνει η ανεξάρτητη αρχή με την ετήσια έκθεσή της».

Υπενθυμίζεται πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε μετά την επίσκεψή του στην ΑΔΑΕ πως «κάποια στιγμή το παιχνίδι και το κρυφτούλι με τους θεσμούς της Δημοκρατίας λαμβάνει τέλος. Ήρθα σήμερα στην ΑΔΑΕ - Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών και ζήτησα από τον Πρόεδρο της Αρχής, όπως ο νόμος ορίζει, να έχω πρόσβαση ως πολιτικός αρχηγός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε όλες τις διατάξεις, που αφορούν πολιτικά πρόσωπα, υπουργούς, βουλευτές, ευρωβουλευτές, δημοσιογράφους, δικαστές, αλλά και αρχηγούς ή αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων, και έχουν υπογραφεί την τελευταία τριετία. Με τους θεσμούς της χώρας και της Δημοκρατίας δεν θα παίζουμε. Με την εθνική ασφάλεια παιχνίδια δεν πρόκειται να ανεχτούμε».

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)