Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Πυρά από POLITICO στον Μητσοτάκη για υποκλοπές και ανθρώπινα δικαιώματα

 

«Παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στραγγαλισμός του Τύπου, σκάνδαλα κατασκοπείας. Αυτό φαίνεται να είναι μέρος της κληρονομιάς του Κυριάκου Μητσοτάκη, του κεντροδεξιού μορφωμένου στο Χάρβαρντ γιου ενός πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος πλασάρει τον εαυτό του ως μετριοπαθή και αουτσάιντερ παρά την καταγωγή του» γράφει σήμερα το POLTICO  για τον πρωθυπουργό, σε ένα ακόμα επικριτικό δημοσίευμα του διεθνούς Τύπου εν μέσω του σκανδάλου των υποκλοπών.

Η εφημερίδα σχολιάζει πως «η Ουάσιγκτον τον λατρεύει», σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα ξοδεύει περισσότερα για την άμυνα ως μερίδιο του ΑΕΠ από ό,τι ακόμη και οι ίδιες οι Ηνωμένες Πολιτείες».

Αναφέρει ακόμα πως ο Έλληνας πρωθυπουργός ασκεί κριτική στη Μόσχα και έχει στείλει στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία, καθώς και ότι έγινε ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που μίλησε σε κοινή σύνοδο του Κογκρέσου των ΗΠΑ.

Ωστόσο, επισημαίνει, όσον αφορά στα δικαιώματα οι Βρυξέλλες ήταν αναποτελεσματικές  να τον αναγκάσουν να σταματήσει αυτό που λένε οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι είναι η παράνομη απώθηση μεταναστών πίσω στα διεθνή ύδατα. Αντίθετα, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επαίνεσε την Ελλάδα για τις προσπάθειές της να ενισχύσει τα σύνορά της, αποκαλώντας την «ασπίδα» της Ευρώπης. 

«Εν τω μεταξύ, οι επιδόσεις της κυβέρνησης για την ελευθερία του Τύπου συνεχίζουν να πέφτουν κατακόρυφα και η ετήσια έκθεση της Ε.Ε. για το κράτος δικαίου απηχούσε τις ανησυχίες που εκφράστηκαν από διάφορες ομάδες για τα δικαιώματα των μέσων ενημέρωσης σχετικά με την αύξηση της βίας κατά των δημοσιογράφων και την επιλεκτική χρηματοδότηση των μέσων ενημέρωσης από το κράτος», συνεχίζει το δημοσίευμα.

Με το βλέμμα του στραμμένο στις εκλογές του επόμενου έτους, ο κ. Μητσοτάκης επιθυμεί να απομακρυνθεί από τις κατηγορίες ότι η κυβέρνησή του κατασκόπευε παράνομα πολιτικούς αντιπάλους και επικριτικούς δημοσιογράφους, τις οποίες έχει επανειλημμένα αρνηθεί, παρατηρεί το POLITICO. Και αφού συμπληρώνει ότι «οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το σκάνδαλο κατασκοπείας δεν έβλαψε πολύ τον Μητσοτάκη και το κόμμα του η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να έχει ένα υγιές προβάδισμα έναντι όλων των άλλων», τονίζει ότι οι φωνές που μιλούν για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα αναμένεται να γίνουν ακόμα πιο δυνατές.

 Πηγή: efsyn.gr

1 σχόλιο:

  1. Στο μεταξύ ο Βαξεβάνης για μι ακόμα φορά τον έχει κάνει ρόμπα. Του λέει:
    "Γιατί δεν μου κάνει μήνυση που τον εμφανίζω να παρακολουθεί την ηγεσία του Στρατεύματος και υπουργούς του; Πώς το ανέχεται;"
    Μούγκα ο Λαμογιότατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)