Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

«Φωτιές» στη Νέα Δημοκρατία άναψαν οι δηλώσεις Ρουσόπουλου

 

 

Απάντηση Ρουσόπουλου σε Καραμανλή: Οι απόψεις μου δεν τελούν υπό την έγκριση τρίτων

 
Βαρύ το κλίμα στο κυβερνών κόμμα στη σκιά της τραγωδίας στα Τέμπη.

Μια δήλωση του Θόδωρου Ρουσόπουλου σχετικά με την υποψηφιότητα του παραιτηθέντος υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή ήταν αρκετή για να φέρει αναστάτωση με προεκτάσεις μέχρι την πόρτα του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Ν.Δ.

Ο βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στο Open, ερωτηθείς εάν ένα μέρος της πρακτικής ανάληψης πολιτικής ευθύνης θα ήταν να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2023 ο παραιτηθείς υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, απάντησε: «Δεν θα σας πω τι πρέπει να κάνει. Θα σας πω ότι ο 2008 όταν εγώ κατηγορήθηκα αδίκως για μια αθλιότητα, το οποίο με αθώωσε το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή το 2010 αλλά και η Δικαιοσύνη. Εγώ είπα στον Καραμανλή ότι δεν θα κατέβω υποψήφιος. Υπάρχουν στιγμές στην πολιτική που κραυγάζεις και δεν σε ακούει κανένας και στιγμές που ψιθυρίζεις και σε ακούνε όλοι. Όσα δίκαια και να έχει δεν πρόκειται να σου αναγνωριστεί κανένα δίκαιο. Ας υποθέσουμε ότι τα είχε κάνει τέλεια ο κ. Καραμανλής. Τα φώτα έχουν στραφεί πάνω σε ένα πρόσωπο και σε μια κυβέρνηση. Και όχι αδίκως στην κυβέρνηση ή σε κάποιο πρόσωπο με την έννοια ότι έχει την τελική ευθύνη». «Υπάρχουν στιγμές στην πολιτική που σε οδηγούν σε μια λύση» τόνισε στο τέλος.


Κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, μετά τις δηλώσεις αυτές, ξεκαθάρισαν ότι οι απόψεις Ρουσόπουλου δεν απηχούν τις δικές του.

Πηγή από το γραφείο του, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, διευκρίνισε ότι οι δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ. Θεόδωρου Ρουσσόπουλου, που αφορούν τον τέως υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, «δεν ήταν σε γνώση του και εκφράζουν τον Ρουσσόπουλο προσωπικώς».

Τι είχε προηγηθεί

Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Μεταφορών μετά το δυστύχημα στα Τέμπη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ερωτηθείς στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για το αν υπάρχουν σκέψεις να μην είναι υποψήφιος ο τέως υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, είπε πως δεν υπάρχει πρόθεση να μην είναι γεγονός που φαίνεται πως διχάζει το εσωτερικό της «γαλάζιας» παράταξης καθώς ακούγονται διαφορετικές φωνές.

 Απάντηση Ρουσόπουλου σε Καραμανλή: Οι απόψεις μου δεν τελούν υπό την έγκριση τρίτων

«Οι πολιτικές μου θέσεις είναι προσωπικές, οι απόψεις μου δεν τελούν υπό την έγκριση τρίτων» απάντησε ο βουλευτής Θόδωρος Ρουσόπουλος, στις αντιδράσεις κύκλων του Κώστα Καραμανλή ο οποίος σχολίαζε τη στάση του άλλοτε κυβερνητικού εκπροσώπου απέναντι στον πρώην υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.


Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του: «Παρότι απολύτως παράδοξη και περίεργη η πληροφορία που θέλει το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή να διευκρινίζει ότι οι πολιτικές μου θέσεις είναι προσωπικές, είμαι υποχρεωμένος να σημειώσω το αυτονόητο: Οι απόψεις μου δεν τελούν υπό την έγκριση τρίτων. Ούτε θα μπορούσε να γίνει ποτέ αυτό».
Μέσω πηγών παρενέβη ο πρώην πρωθυπουργός και άλλοτε πολιτικός προϊστάμενος του Θοδωρή Ρουσόπουλου, ο οποίος χρημάτισε κυβερνητικός εκπρόσωπος επί των ημερών του. Ο κ. Ρουσόπουλος, νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη, εξέφρασε εμμέσως πλην σαφώς την άποψή του πως ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής δεν θα έπρεπε να είναι υποψήφιος μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Πηγή από το γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, διευκρίνισε ότι οι δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Θεόδωρου Ρουσόπουλου, που αφορούν τον τέως υπουργό, δεν ήταν σε γνώση του και εκφράζουν προσωπικώς των κ. Ρουσόπουλο.

Mε πληροφορίες από: efsyn.gr & newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)