Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

Βάζουν τα τρακτέρ στις «ματωμένες ράγες» οι αγρότες – Μπλόκα σε όλη την Ελλάδα

Βάζουν τα τρακτέρ στις «ματωμένες ράγες» οι αγρότες – Μπλόκα σε όλη την Ελλάδα
 
 
 
 
Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν σήμερα, 8 Μαρτίου και οι αγρότες.

Τα τρακτέρ πάνω στις «ματωμένες ράγες» του ΟΣΕ βάζουν σήμερα οι αγρότες συμμετέχοντας στις γενικότερες κινητοποιήσεις που έχουν κηρυχθεί για να εκφράσουν την οργή τους για το δυστύχημα στα Τέμπη και να στείλουν ένα μήνυμα αλληλεγγύης στις οικογένειες των θυμάτων.

Ειδικότερα, η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων έχει καλέσει όλους τους αγροτικούς συλλόγους να κατευθυνθούν το μεσημέρι της Τετάρτης με τα τρακτέρ τους στους σταθμούς των τρένων και να στείλουν ένα μήνυμα καταδίκης του εγκλήματος στα Τέμπη.

Σε δηλώσεις του στο ThessToday.gr ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας ανέφερε ότι το κάλεσμα είναι για τις 12:00 και αρκετοί αγροτικοί σύλλογοι έχουν ανταποκριθεί σε όλη τη χώρα.

Η αρχή θα γίνει με τις συμβολικές παρεμβάσεις των αγροτών στους σταθμούς Λάρισας και Παλαιοφάρσαλου, ενώ ανάλογες παρεμβάσεις θα γίνουν σε Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Αμύνταιο Φλώρινας, Έδεσσα και Στερεά Ελλάδα.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ωστόσο, έχει απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση των αγροτών στις 19:00 στο άγαλμα Βενιζέλου μαζί με τους υπόλοιπους φορείς και σωματεία που θα συμμετέχουν.

Οι αγροτικοί σύλλογοι της Έδεσσας θα συγκεντρωθούν στις 19:00 στον σταθμό του ΟΣΕ της περιοχής με τα τρακτέρ τους ζητώντας να συνεχιστεί η ολόπλευρη στήριξη στις οικογένειες των θυμάτων, στους τραυματίες και τους συγγενείς τους αλλά και να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα.

Σημειώνεται ότι στην ίδια συγκέντρωση θα συμμετέχουν οι αγροτικοί σύλλογοι της Πέλλας και της Σκύδρας.

Ανάλογη κινητοποίηση θα υπάρχει και από τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας απέναντι από τα παλιά ΣΟΑ στις γραμμές του τρένου στην είσοδο του Αμυνταίου στις 12:00, εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων στα Τέμπη.

«Συμπάσχουμε με τις οικογένειες των θανούντων, γιατί θα μπορούσαμε να είμαστε όλοι στη θέση τους. Να μη σιωπήσει κανείς! Είναι χρέος μας το έγκλημα αυτό να μην ξεχαστεί, να μη συγκαλυφθεί!», δηλώνουν οι αγρότες.
Από τον Αγροτικό Σύλλογο Γεωργών Βέροιας έχει ανακοινωθεί ότι θα διαμαρτυρηθούν σιωπηρά στις 11 το πρωί σε κάθε διασταύρωση με τις γραμμές των τρένων σε όλο το δίκτυο της περιοχής. Καλούν μάλιστα κάθε αγρότη σε όποια διασταύρωση βρίσκεται κοντά του, αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα των Τεμπών, συμμετέχοντας ενεργά στο βαρύ «εθνικό πένθος».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)