Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

«Ποτέ ξανά»: «Τσουνάμι» κόσμου στους δρόμους της Θεσσαλονίκης διαμαρτύρεται για τα Τέμπη (ΦΩΤΟ-VIDEO)

«Ποτέ ξανά»: «Τσουνάμι» κόσμου στους δρόμους της Θεσσαλονίκης διαμαρτύρεται για τα Τέμπη (ΦΩΤΟ-VIDEO) 

 Με κεντρικό σύνθημα τις λέξεις «Ποτέ Ξανά», χιλιάδες κόσμου έχει συγκεντρωθεί σήμερα, Τετάρτη (8/3) στη συμβολή των οδών Εγνατίας με Αριστοτελους στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για το δυστύχημα της περασμένης εβδομαδας στα Τέμπη.

«Στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασε ποτέ, εκδίκηση θα πάρουμε για σενανε μικρέ», φωνάζουν πολλοί από τους συγκεντρωμένους, που έχουν κατακλύσει αυτήν την ώρα την Εγνατία, κατεβαίνοντας στο οδόστρωμα.

Υπό το κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, στη μεγαλειώδη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν Σωματεία, Φορείς, Σύνδεσμοι Εργαζομένων, Ομοσπονδίες και αρκετές συλλογικότητες.

Στο σημείο επιπλέον διαδηλώνουν μαθητές γυμνασίων, γενικών λυκείων και ΕΠΑ.Λ.

Στο σημείο βρίσκονται και μέλη φεμινιστικών συλλογικοτήτων, τα οποία εκτός από τη διαμαρτυρία για τα Τέμπη, συμμετέχουν και σε δράσεις, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Οι περισσότεροι διαδηλωτές κρατούν πανό και σημαίες, ενώ μπροστά από το άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου στην Αριστοτελους έχει στηθεί μια σκηνή, όπου πραγματοποιούνται ομιλίες.

«Όσο τα κέρδη τους μπαίνουν μπροστά από ανθρώπινες ζωές, θα έχουμε τέτοιες τραγωδίες», είπε από το σημείο ο Θοδωρής Βαριδάκης, μέλος του Σωματείου Εργαζόμενων Σιδηροδρόμων και εργαζόμενος στη Hellenic Train.


«Αυτό το έγκλημα, δεν θα ξεχαστεί», είπε με στόμφο ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με το ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης, ο οποίος στάθηκε στις πρότερες ανακοινώσεις των εργαζόμενων στους ελληνικούς σιδηροδρόμους, που στις 7/2 έκαναν λόγο για σοβαρό ενδεχόμενο ατυχήματος, πράγμα που τελικά συνέβη τρεις εβδομάδες αργότερα.


Πηγή: grtimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)