Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

Ιστορικό συλλαλητήριο στην Αθήνα: Live εικόνα - Πάνω από 100.000 το πλήθος στο κέντρο (Φωτογραφίες)

Ιστορικό συλλαλητήριο στην Αθήνα: Live εικόνα - Πάνω από 100.000 το πλήθος στο κέντρο (Φωτογραφίες)
ΑΝΑΝΕΩΣΗ- ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΗ ΑΘΗΝΑ. ΔΕΙΤΕ LIVE EIKONA
Απροσπέλαστο το κέντρο της Αθήνας. Σε εξέλιξη το μεγάλο συλλαλητήριο στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Χιλιάδες κόσμου έχουν συγκεντρωθεί από τις 11:30 σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας και συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία για την τραγωδία στα Τέμπη. Τα συνδικάτα και οι φοιτητές διαμαρτύρονται για τις συνθήκες που oδήγησαν στο θάνατο 57 ανθρώπους, όταν επιβατικό τρένο προσέκρουσε μετωπικά σε μια εμπορική αμαξοστοιχία σκορπίζοντας τον θάνατο, την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου.

Οι εκτιμήσεις της αστυνομίας δίνουν πάνω από 50.000 διαδηλωτές, με τους διοργανωτές να μιλούν για διπλάσιο αριθμό που έχει κατέβει στο κέντρο της Αθήνας. Έχουν γίνει 14 προσαγωγές και δύο συλλήψεις.

Από Ομόνοια μέχρι το Σύνταγμα, η Σταδίου είναι πλημμυρισμένη, ενώ η Πανεπιστημίου από το ύψος του Rex και πάνω. Στο Σύνταγμα σιγά-σιγά γεμίζει με κόσμο που κατευθύνεται εκεί από τα σημεία των συγκεντρώσεων.

Συγκεκριμένα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ μετέτρεψε τη στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε απεργία, με κύρια αιτήματα να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα. Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται παράλληλα σε πολλές μεγάλες πόλεις σε όλη τη χώρα.

Δείτε live εικόνα από το Σύνταγμα:


Δείτε φωτογραφίες από EUROKINISSI, SOOC, ΑΠΕ-ΜΠΕ και INTIME:

poreia athina

poreia 17

poreia 14

poreia 15

POREIA 10

poreia 16

POREIA 11

POREIA 12

poreia 8

poreia 1

poreia 2

poreia 3

poreia 4

 Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)