Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Η ΑΛΜΩΠΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΕΙ Η ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ;



Βγήκαν από νωρίς τα μαχαίρια στον …κεντροδεξιό χώρο





Πριν την γέννηση του όποιου «Μεσσία» της κεντροδεξιάς παράταξης βγήκαν τα μαχαίρια και εμμέσως πλην σαφώς εντέλλεται η πολιτική σφαγή όλων όσων μοιάζουν με τον «συνήθη διασπαστή της παράταξης», εν όψει των Δημοτικών εκλογών .Μετά από πολύ καιρό η παράταξη του πρώην Δημάρχου Αλμωπίας Τάκη Μπίνου, ταράζει τα ατάραχα νερά της Αλμωπίας. Αφού περνάει ευγενικά «γενεές δεκατέσσερις» την σημερινή δημοτική αρχή την οποία είχε στηρίξει με σθένος στον β γύρο των εκλογών του 2010, στέλνει το μήνυμα στον κεντροδεξιό χώρο. Και αν αναγνώσει κανείς προσεκτικά την ανακοίνωση παρατηρεί ότι μπορεί να μην καταονομάζεται ο συνήθης διασπαστής της παράταξης , φωτογραφίζεται όμως για όσους γνωρίζουν τα τεκταινόμενα του χώρου.
Η κόντρα που υπάρχει με τον Πέτρο Ζέρζη φαίνεται ότι δεν έχει τελειωμό. Ο συνδυασμός του Χρ. Μπίνου θεωρεί  ότι  ο Πέτρος Ζέρζης λειτούργησε διασπαστικά , όταν  ενώ είχε  δοθεί το χρίσμα  στον Χρ. Μπίνο , αυτός κατέβηκε με «αντάρτικο» ψηφοδέλτιο.
Στα χρόνια που ακολούθησαν αντί να καταλαγιάσει η αντιπαράθεση , μεγάλωσε .
Ο Πέτρος Ζέρζης κατά την διάρκεια της θητείας του εξαπέλυε επιθέσεις κατά της θητείας του Χρήστου Μπίνου. Η αντιπαράθεση εισχώρησε και στην βάση , εκτός από τα στελέχη. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά λίγο πολύ σε όλους. Τα τρία τελευταία χρόνια υπήρχε κάποια σχετική ηρεμία , αλλά σε κρίσιμα ζητήματα  τα μαχαίρια έβγαινα στα δημοτικά συμβούλια. Η φημολογία που έφερε τον Πέτρο Ζέρζη να μεταπηδά σε άλλους χώρους της πολιτικής έδειχνε να εκτονώνει την κατάσταση .Φαίνεται όμως κάτι άλλαξε και προφανώς  στέλνουν έγκαιρα ( ή μήπως το αντίθετο;) μηνύματα.
Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος  για συνάντηση στελεχών  του συνδυασμού μέσα στις γιορτές προκειμένου να εκτιμήσουν τις σημερινές συνθήκες, με στόχο την Νίκη και την Δημοτική Αλλαγή..

Τονίζουν χαρακτηριστικά:
Μια προοπτική υπάρχει η οποία μπορεί να δώσει μια κάποια ελπίδα στην μικρή τοπική μας κοινωνία. Η ενότητα του κεντροδεξιού χώρου. Τα στελέχη υπάρχουν, η γνώση υπάρχει, οι εμπειρίες μεγάλες. Ο τόπος πλήρωσε πολλές φορές τα τελευταία 12 χρόνια την διάσπαση, την διαίρεση. Ο κόσμος έχει πλέον βαρεθεί. Οι ανάγκες είναι τέτοιες που δεν υπάρχει πλέον η πολυτέλεια της διαίρεσης. Ο "συνήθης ύποπτος" της διαίρεσης της παράταξης πρέπει να λάβει το μήνυμα της βάσης. Όχι σε άλλα αντάρτικα, όχι διαίρεση της παράταξης. Ο κόσμος θα τιμωρήσει εκείνους που θα βάλουν και πάλι τον εαυτό τους πάνω από την ενότητα του χώρου. Μια υποψηφιότητα για Νίκη.




2 σχόλια:

  1. Σημαντικη παρεμβαση για τον συγκεκριμενο χωρο....ειμαστε ο λαος η βαση και βαρεθηκαμε κοντρες...ας τα βρουν με εναν υποψηφιο να τελειωνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ενας υποψηφιος για τον κεντροδεξιο χωρο, αλλα εκτος ο μπινος και ο ζερζης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)