Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση για τη λήξη της διαθεσιμότητας



Α’ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ




Το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014 είναι η ημερομηνία που λήγει το καθεστώς της διαθεσιμότητας για εκατοντάδες εκπαιδευτικούς - σε σύνολο χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων - και ανοίγει ο δρόμος των απολύσεων στο Δημόσιο.

Με πρόσχημα την αξιολόγηση στο Δημόσιο, η σημερινή κυβέρνηση γυρίζει 103 χρόνια πίσω στην ιστορία του ελληνικού κράτους, εφαρμόζοντας την πολιτική των ομαδικών απολύσεων μόνιμων δημοσίων υπαλλήλων και εκχωρώντας δημόσιες  δομές  και αρμοδιότητες  στα  ιδιωτικά  συμφέροντα  και στο κεφάλαιο.
Αυτή η πολιτική ετοιμάζει  ένα νέο  εργατικό  δυναμικό  της  λεηλατημένης  χώρας  μας,  χωρίς  συνδικαλιστικά,  οικονομικά  και  ασφαλιστικά  δικαιώματα.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να δίνουμε τη μάχη ενάντια στην υπονόμευση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, ενάντια στο σχολείο της αγοράς και των επιχειρήσεων, το σχολείο της αξιολόγησης, της πειθάρχησης και της κατηγοριοποίησης, της ταξικής επιλογής και της απλήρωτης μαθητείας, των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων του ν.4186/13.
Καλούμε τους εργαζομένους του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα, έστω και την ύστατη στιγμή, να αντισταθούμε στην κυβερνητική πολιτική της εξαθλίωσης, να παλέψουμε για τα δημόσια αγαθά  και να μην επιτρέψουμε να γίνει η ημερομηνία 22 Μαρτίου 2014 μια άλλη μαύρη σελίδα στην ιστορία του ελληνικού κράτους.



     
        


Ο Πρόεδρος                                                                         Η Γραμματέας
Τριαντάφυλλος  Σερμέτης                                                 Μαριάννα Τόμα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)