Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Π.Ε. Πέλλας στην έκθεση Detrop 2014



Επιτυχημένη ήταν η παρουσία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στην 23η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών DETROP η οποία διεξήχθη στην Αθήνα το χρονικό διάστημα 14-16 Μαρτίου.



Η Π.Ε. Πέλλας συμμετείχε στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε έναν πολυχώρο, όπου παρευρέθηκαν γευσιγνώστες από όλο τον κόσμο, σεφ, ειδικοί τροφίμων και ποτών. Οι επιχειρήσεις της Πέλλας αποτελούσαν το 1/3 του συνολικού αριθμού επιχειρήσεων από την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας που πρόβαλλαν τα προϊόντα τους στο περίπτερο της Π.Κ.Μ.

Οι επιχειρήσεις που έχουν έδρα και δραστηριοποιούνται στην Π.Ε. Πέλλας εξέπληξαν για ακόμη μία φορά τους επισκέπτες με την ποιότητα και, κυρίως, με την καινοτομία τους, αφού παρουσιάστηκαν προϊόντα όπως έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με αιθέρια έλαια (φασκόμηλου, ρίγανης, μάραθου και βασιλικού) ummami, γλυκό μανιτάρι soudis, ριζότο με άγρια μανιτάρια του βουνού Βόρα από την Αγροζύμη, κοτόπουλο φυτοάρωμα του Γαλανού, αλλαντικά Μακάλ χωρίς πρωτεΐνη, σόγια και χωρίς άμυλο, σαπούνια από γάλα γαϊδούρας από τα Ονοϊάματα.
 
Ακόμη έγινε παρουσίαση καταψυγμένων λαχανικών από τις επιχειρήσεις Αλτέρρα και Γαία Πέλλας, φρέσκα φρούτα και αποξηραμένα από τη επιχείρηση Καράμπελα, ορεκτικά-σαλάτες-σάλτσες «Αλμωπίας», γλυκά κουταλιού από τις οικοτεχνίες «Τα γλυκά της Αθηνάς» και «Όπως παλαιά», λαχανικά στον ατμό και μαρμελάδες από τη «Μακεδονική». Επιπλέον, το κοινό είχε την ευκαιρία να δει από κοντά και δοκιμάσει βιολογικά προϊόντα όπως όσπρια γαλακτοκομικά από τον «Βιοαγρό», βότανα- θεραπευτικά προϊόντα, έλαια και κηραλοιφές με την επωνυμία «Αγροβότανα Βόρας» και τοπικό οίνο Πέλλας. Εντούτοις, δεν έλειψαν και τα αναψυκτικά «Χιονάτη» και τα προϊόντα του παραδοσιακού αποστακτηρίου Νιβουρλή. 
Τα προϊόντα προβλήθηκαν στην εκπομπή «Chef στον αέρα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ  και συγκεκριμένα στην εκδήλωση «Περάστε για ένα μεζέ» η οποία παρουσιάστηκε από τη δημοσιογράφο Ελένη Ψυχούλη και το διάσημο σεφ Ανδρέα Λαγό, ο οποίος περιέλαβε πολλά από τα προϊόντα της Πέλλας στις άρτιες παρουσιάσεις των πιάτων που ετοίμασε. Οι ξένοι γευσιγνώστες και το κοινό που επισκέφθηκε το περίπτερο της Π.Ε. Πέλλας έμειναν εντυπωσιασμένοι από την ποιοτική υπεροχή των προϊόντων της Πελλαίας Γης.

Για τη συμμετοχή της Π.Ε. Πέλλας στην έκθεση Detrop, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης έκανε τη σχετική δήλωση: «Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας συνεχίζει τη δυναμική παρουσία στις εκθέσεις που έχουν σχέση με την προβολή και προώθηση των ποιοτικών, αγροτικών προϊόντων της Πέλλας. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια και τη συνεργασία όλων των συντελεστών και εκπροσώπων της Π.Ε. Πέλλας για την επιτυχημένη συμμετοχή στην έκθεση. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τις επιχειρήσεις της περιοχής μας για την άψογη συνεργασία και τους επισκέπτες που τίμησαν με την παρουσία τους το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Να υπενθυμίσω στο σημείο αυτό ότι ανάλογη δυναμική παρουσία είχαμε και στην έκθεση Agrotica που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ακόμη, το επόμενο διάστημα η Π.Ε. Πέλλας θα συμμετέχει στο 5Ο Agroquality Festival το οποίο θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τον Απρίλιο. Άλλωστε, ο αγροτικός τομέας με τις μεταποιητικές επιχειρήσεις αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης και επανεκκίνησης της πραγματικής οικονομίας της Πέλλας, μαζί με τον τουρισμό που επίσης προωθούμε μέσω της συμμετοχής σε διεθνείς εκθέσεις, όπως στην έκθεση MITT στη Μόσχα. Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τα στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής που εκπροσώπησαν, για άλλη μια φορά, επάξια την Π.Ε. Πέλλας».

 Τα στελέχη της Π.Ε. Πέλλας που οργάνωσαν και υποστήριξαν  την έκθεση ήταν ο κ. Κ. Καφετζής και η κα. Αικ. Καλαϊτζίδου (Τεχνολόγοι Γεωπόνοι Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής και η κα. Δ. Σεραφείμ  (ΠΕ Γεωπόνος Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)