Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ - ΠΕΛΛΑ (2-1)2-3: Μεγάλη ανατροπή και ιστορική νίκη!




Δίκαιη η νίκη της Πέλλας, που κυριάρχησε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, πραγματοποιώντας ίσως την καλύτερη φετινή εκτός έδρας εμφάνιση.

Μέστη, ώριμη και πειθαρχήμενη(με μια δυσάρεστη εξαίρεση στις αρχές του α' ημιχρόνου) η Πέλλα με την έναρξη έκλεισε την ομάδα της Έδεσσας στο μισό γήπεδο, με αποτέλεσμα το γκολ να έρθει πολύ γρήγορα, με δυνατό σουτ του Καραμούζα στο 2ο λεπτό, ενώ προηγήθηκε υποδειγματική ομαδική προσπάθεια.
Η Πέλλα είχε το απόλυτο έλεγχο και τις ευκαιρίες με τους Γάκη που σούταρε ψηλά άουτ μέσα από την περιοχή, Βογιατζή που σημάδεψε τον τερματοφύλακα και Ρίσκο που αναγκάσε τον τερματροφύλακα σε διπλή δύσκολη επέμβαση, ο Εδεσσαϊκός κόντρα στην ροή καταρχήν ισοφάρισε με ατομική προσπάθεια και πλασέ του Καρυπίδη στο 17' και στην συνέχεια από τραγικά λάθος εκτίμηση του κου Δεμερτζή, καταλογίστηκε πέναλτι στο 35' σε μια φάση που ούτε ο ίδιος κατάλαβε τι υπέδειξε, αφού είχε προηγηθεί διπλό οφθαλμοφανές οφσάιντ, πριν ο Γκουτούδης πέσει άτσαλα πάνω στον επιθετικό του Εδεσσαϊκού. Ευθύνη και της α' βοηθού που δεν το υπέδειξε, αλλά ακόμη και χωρίς βοηθό ήταν μια «εύκολη φάση» για τον ρέφερι...
Απόρροια του λάθους του διαιτητή, ήταν η αναπάντεχη ανατροπή του σκορ από τον Εδεσσαϊκό με την εύστοχη εκτέλεση του Καρυπίδη και η άδικη αποβολή του Γκουτούδη, αφήνοντας την Πέλλα με 10 ποδοσφαιριστές. 
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα της Πέλλας βελτιώθηκε ακόμη περισσότερο και με την ψυχολογική ώθηση που έδωσε η ισοφάριση στο 60' με συρτό σουτ του Βογιατζή μέσα από την περιοχή, η Πέλλα ξαναπήρε απόλυτα τα ηνία του αγώνα μέχρι την λήξη του, μη δείχνοντας σε κανένα σημείο ότι αγωνίζεται με αριθμητικό μειονέκτημα. Φυσική συνέπεια και η ολική ανατροπή στο 85', μετά το δυνατό σουτ του Ρίσκου και την ασταθή απόκρουση του τερματοφύλακα, ο Μπρατσούδης από κοντά είχε εύκολο έργο γράφοντας το τελικό 2-3, Τρία λεπτά αργότερα η ομάδα μας θα μπορούσε να ανεβάσει κι άλλο τον δείκτη του σκορ, όταν σε μοναδικό τετ α τετ ο Μπρατσούδης νικήθηκε από τον Εδεσσαίο τερματοφύλακα.
Κακός ο κ. Δεμερτζής σ' ένα πολύ εύκολο και καθαρό παιχνίδι, αδίκησε εξώφθαμα στο πρώτο ημίχρονο την Πέλλα, ενώ της έδωσε επιπλέον «ψίχουλα» στο δεύτερο για να «ισορροπήσει» την κατάσταση «αδικώντας τους γηπεδούχους.
Η σύνθεση: Μπουράκης Η., Κούμπους, Χούτας, Γκουτούδης, Ξανθόπουλος, Γάκης, Καραμούζας, Κορώνας, Χαχαμίδης(Μπουράκης Δ.), Ρίσκος(Πετρούσης), Βογιατζής(Μπρατσούδης)


ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ  ΑΠΌ ΤΟ   @PELLA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)