Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΑΛΜΩΠΙΑ: «Ώρα συμμετοχής και επιλογής»



Επιβεβαιώνεται πλήρως το χθεσινό μας δημοσίευμα για κίνηση νέων στον Δήμο Αλμωπίας.
Σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα η παρακάτω ανακοίνωση:


ΩΡΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ…

Σε λιγότερο από 7 εβδομάδες, καλούμαστε να επιλέξουμε τους δημοτικούς άρχοντες της επόμενης 5ετίας και έχοντας ως γνώμονα ότι προσδοκούμε σε καλύτερες μέρες για τον τόπο μας, θα πρέπει να απαντήσουμε σε ορισμένα καίρια ερωτήματα.


1. Ικανοποιούνται οι προσδοκίες μας;

2. Πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρξει μια νέα πρόταση, η οποία δε θα ακολουθεί την πεπατημένη;

3. Έχουμε τη διάθεση να συμμετέχουμε και να την επιλέξουμε;

Οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, μπορούν να προέλθουν τόσο από το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων της τοπικής μας κοινωνίας, οι οποίοι είναι απογοητευμένοι, αναποφάσιστοι και αναζητούν μια διέξοδο ελπίδας, όσο και από τον πλέον αισιόδοξο ψηφοφόρο.

Ενδεχομένως, όσα θα διαβαστούν παρακάτω να χαρακτηριστούν αφελή ή/και ρομαντικά, αλλά όλοι μας παραδεχόμαστε ότι οι δημοτικές εκλογές πρέπει να μας κάνουν να σκεφτούμε κάπως διαφορετικά, πιο πρακτικά και κυρίως πιο ανοιχτόμυαλα. Λιγότερο πολιτικά, περισσότερο ανθρωποκεντρικά, αλλά και ασυμβίβαστα.

Θεωρούμε, ότι το μέχρι τώρα εκλογικό σκηνικό δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας. Παρόλα αυτά, οι ίδιοι έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους, ότι κάτι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο, δεν έχουν όμως το έναυσμα, έτσι ώστε να πιστέψουν ότι αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Για να πραγματοποιηθεί αυτό, πρέπει να επικεντρωθούμε στην ουσία του θεσμού των δημοτικών εκλογών και να εστιάσουμε στη συναίνεση για την επίλυση των ουσιαστικών προβλημάτων της τοπικής μας κοινωνίας. Σε καμία περίπτωση, δε θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την τοπική αυτοδιοίκηση ως ένα κακέκτυπο της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Δυστυχώς όμως, οι μέχρι τώρα διαφαινόμενες επιλογές, προσπαθούν να υποχρεώσουν και να επιβάλουν στους ψηφοφόρους τον ανταγωνισμό και την (κομματική) πόλωση. Δηλαδή, καταστάσεις οι οποίες οδηγούν στην απόλυτη χειραγώγηση του εκλογικού σώματος και σε μία στρατηγική χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο.

Έτσι, λοιπόν, αυτές οι δημοτικές εκλογές πρέπει να αποκτήσουν ξεχωριστή σημασία και να αποτελέσουν την αφετηρία για ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και ΕΠΙΛΟΓΗ. Πως; Βάζοντας ως στόχο την αναγκαιότητα για ενεργοποίηση του συνόλου των πολιτών ως προς την ανάληψη σημαντικών πρωτοβουλιών.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να θυμόμαστε πως η απαξίωση του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελεί απαξίωση προς τους ίδιους μας τους εαυτούς. Οφείλουμε να βρούμε τρόπους να λειτουργήσουμε καταλυτικά, να εμπνεύσουμε και να κινητοποιηθούμε.

Χρειάζεται συγκεκριμένο πλαίσιο αρχών και κατευθύνσεων, ώστε οποιαδήποτε συνεργασία και συμπόρευση να θεωρηθεί ρεαλιστική. Μόνο έτσι μπορεί να εκπληρωθεί με επιτυχία ο σκοπός αυτός. Αλλιώς, θα υπάρξουν ξανά και ξανά τα ίδια λάθη του παρελθόντος.

Πιστεύουμε ακράδαντα, πως αυτές οι σκέψεις και οι προβληματισμοί βρίσκονται στο μυαλό του καθενός.

Είμαστε βέβαιοι, ότι η δυναμική του καθενός είναι ικανή να αλλάξει τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Θεωρούμε, ότι είναι δυνατή η δημιουργία ενός ισχυρού ρεύματος αφύπνισης, που με την καθολική συμμετοχή νέων ανθρώπων μπορεί να δημιουργήσει τις βάσεις για κάτι εντελώς διαφορετικό στα δημοτικά δρώμενα.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε άλλο χρόνο.

Αν όχι ΤΩΡΑ, πότε;

Αραμπατζής Γιώργος
Αλακιόζογλου Στέλιος
Βρετοπούλου Τάνια
Γεωργιάδης Θόδωρος
Γιουρούκης Παύλος
Γκλαβάκης Βαγγέλης
Δημόπουλος Μίλτος
Δούμος Χρήστος
Κανονίδης Κοσμάς
Καραφατάς Κώστας
Κησελίγκας Θανάσης
Κορεκτσίδης Κώστας
Μακρόπουλος Δημήτρης
Μασλάρης Νεκτάριος
Μιχαηλίδου Κλήμη
Μποζίνης Πέτρος
Νέμτση Σούλα
Νιβουρλής Γιάννης
Παλίκογλου Κώστας
Παπαδόπουλος Γιάννης
Παπαδοπούλου Ελένη
Παπαργυρίου Ηλίας
Ρίσκος Αντώνης
Σαμαράς Ανέστης
Σιαμπανοπούλου Λίτσα
Σόρτσης Αλέξης
Σταύρου Κατερίνα
Στεφανίδου Νένα
Τερζόγλου Μπάμπης
Τζιβιτζίδης Δημήτρης
Τοπάλης Νίκος
Τσεντεμίδης Στέλιος
Τσιμεντερίδης Ιορδάνης

38 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Εχεις κατι καλυτερο να προτεινεις;πες μας...

      Διαγραφή
    2. ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΑΝΦΙΒΑΛΛΕΙΣ, ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΚΙΕΣ! ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΟΥΝ??ΣΦΗΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΦΕΔΕΣ ΑΠΕΙΡΟΙ.ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ.ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ

      Διαγραφή
  2. Tο γαλατακι με το μπιμπερό μη ξεχασετε παιδιά και μετα κλείστε την πόρτα να μη κρυωσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. esy sevaste papou pou den pinis gala mas eferes to mnimonio kai emeis den exoume doulia kai eimaste anergoi giayto katse spiti sou kai kane apologismo ta lathi soy poy ftasame edv efxaristo

      Διαγραφή
    2. Γι αυτο να σας εκλεξουμε να εχετε δουλεια, ο.κ!

      Διαγραφή
  3. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κάτι πραγματικά ενθαρυντικό!!!!!
    Φτάνει με τους ίδιους και τους ίδιους!!!!
    Μη μασάτε, είμαστε όλοι μαζί σας!!!!
    Ενημερώνετε για την πορεία της κίνησης!!!!
    Να συναντηθούμε όλοι μαζί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατι τωρα κυριοι; Καποιων απο εσας συγγενεις δοκιμαστηκαν και απετυχαν. Εσεις δεν φταιτε. Ξερετε ομως οτι δοκιμασαν και τωρα να κατεβουν αλλα απετυχαν. Ειδομεν. Μιχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αυτο για τα ανοιχτα μυαλα μου αρεσε...κριμα σε οσους απο αυτους νομιζουν οτι θα καταφερουν κατι και δεν καταλαβαν ακομα οτι τους χρησιμοποιουν καποιοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. i genia pou eftase tin ellada se auto to xali exei ta moutra na bgainei sta kafeneia kai na zitaei akomi psifo.....NTROPI...ligo tsipa prodotes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΕΒΓΑΛΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΕΝΙΑ...

      Διαγραφή
  7. i fotografia sou petro einai ola ta leuta auti i kinisi einai ontos ena prasino dentro mesa stin erimo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΕΣ ΤΗΝ ΕΡΗΜΟ, ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΘΕΡΙΣΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ

      Διαγραφή
  8. Τη μασελα την εβγαλες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι καιρός να πάψουμε να βλέπουμε απόμαχους, καταπονημένους αυλοκόλακες, που έχουν κάνει όλων των ειδών τους συμβιβασμούς, όλων των ειδών τις χαμέρπειες, να αναλαμβάνουν πάλι υπηρεσία και την ευθύνη της σωτηρίας μας.
    Σταύρος Κοφτερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ακριβώς αναφέρεστε. Δεν έγινε πολύ κατανοητό. Φαντάζομαι δεν εννοείτε την κίνηση των ανήσυχων συμπολιτών μας;

      Διαγραφή
    2. Εσυ πρεπει να εισαι πολυ καθαρος για να μιλας ετσι

      Διαγραφή
    3. ase rekoftere pou tha krineia ayta ta paidia!!!swthra mas!!!

      Διαγραφή
  10. Αντε ρε παρατηστε μας ρε....Κανονιδη δουλειες απο τον Πασοη πηρες....δες το διαυγεια με το ονομα σου....το ιδιο ισχυει και για Αλακιοζογλου..τον δικηγορο του δημου τα τελευταια 4 χρονια....αφηστε αυτα με τη δουλεια...Αν βαλεις Γκλαβακη και Παλικογλου μιλαμε για μεταβιβαση δαχτυλιδιων και τπτ αλλο...για χαζους ψαχνετε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ!!!! Τι εγινε ρε??? Οι μπαμπαδες βαλαν μπρος το νηπιαγωγειο??? Ρε για χαζους ψαχνετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. δηλ. ρε ξυπνιε 6.41 οι νεοι επαγγελματιες δεν εχουν το δικαιωμα να παιρνουν δουλειες απο το δημο,εξαλλου τα παιδια εχουν εξειδικευμενες γνωσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν παίρνουν τις δουλειές εσημαίνει ότι συμφωνείς και με την στρατηγική το σε δίνω δουλειά.. μετά διαφωνείς? να μην αναφέρω παραδείγματα..κάποιοι εδω μέσα το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να σιωπούν !!!

      Διαγραφή
    2. Οτι πηρατε πηρατε με τους μπαμπαδες σας!!!! Εξω τα πολιτικα τζακια απ ολους τους χωρους και τους συνδυασμους.Οι γιοι ολων σας ειναι χρησιμοτεροι στα σπιτια τους

      Διαγραφή
    3. Για ποια ακριβως παιδια μιλαμε, πειτε μας και εμας να ξερουμε

      Διαγραφή
    4. Κατονόμασέ τους λίγο και πήρες την απάντησή σου!

      Διαγραφή
    5. Μονο αυτοι ειχαν εξειδικευμενες γνωσεις Κοσμα???? Αλλοι δεν υπηρχαν???

      Διαγραφή
  13. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΜΠΙΝΟΥ ΜΑΖΙ ΣΑΣ??? ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ NEW TEAM, ΑΛΛΑ ΜΠΑΑΑ ΑΥΤΟΣ ΒΟΛΕΥΤΗΚΕ....! ΑΝΤΕ Γ@@@ ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΒΑΛΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΠΟΝΗΡΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΛΥ ΧΑΛΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ .. ΟΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΣΥΝΕΤΑΞΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ.. ΕΧΑΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΕΡΑΣΕ ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ..ΚΡΙΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΒΓΑΛΤΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΚΑΝΟΝΙΔΗ ΠΑΛΙΚΟΓΛΟΥ ΓΚΛΑΒΑΚΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.ΔΕΝ ΦΤΑΙΤΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΗΔΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΗΝ ΕΚΡΙΝΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΕΠΙΘΕΤΟ π.χ.ΒΑΛΤΕ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Giannakh stamata na grafeis arnhtika sxolia k trava paixe me ton mpino!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΣ ΠΑΡΟΥΝΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΓΙΟ ΤΟΥ ΜΠΙΝΟΥ ΠΟΥ ΦΟΙΤΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 15 ΧΡΟΝΙΑ.ΑΝΕΡΓΟΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο γιος του Μπινου αυτο περιμενε να βολευτει......ΑΣΧΕΤΕ!!!! Ρωτα ποσα εχει και μετα μιλα....Οσο για τους υπολοιπους γιους αν ειναι αξιοι ας κατεβουν να δουμε τι ψηφους θα μαζεψουν,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. εσυ μαλλον ανωνυμε που γραφεις εργολαβικα πρεπει να χανεις λαδια. οι νεοι τολμουν για κατι διαφορετικο για τον τοπο τους, εσυ κατσε και βρασε στο ζουμι σου κομπλεξικε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΚΑΝΟΝΙΔΗΣ, ΠΑΛΙΚΟΓΛΟΥ ...ΓΚΛΑΒΑΚΗΣ....κ.α. Αιντε μωρέ κοπέλια......ειστε σωτηρες των εαυτών σες. Για εμας και τον υπο΄λοιπο κόσμο τι μωρέ μας περιμένει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)