Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Η Π.Ε. Πέλλας στο 5ο Agroquality Festival



Στο 5ο Agroquality Festival το οποίο πραγματοποιείται στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας από την Παρασκευή 4 Απριλίου έως την Κυριακή 6 Απριλίου θα συμμετέχει η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.
Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης ευχήθηκε καλή επιτυχία στα στελέχη που θα εκπροσωπήσουν την Πέλλα και θα προβάλλουν και θα αναδείξουν, για άλλη μια φορά, τα ποιοτικά προϊόντα του τόπου μας στο ευρύ κοινό. Σχολιάζοντας τη συμμετοχή στο 5ο Agroquality Festival ο κ. Θεοδωρίδης δήλωσε: «Είμαι πεπεισμένος ότι θα έχουμε μια δυναμική παρουσία στο φεστιβάλ και ο διατροφικός πλούτος της Πέλλας θα κερδίσει για άλλη μια φορά τις εντυπώσεις. Στηρίζουμε την αγροτική οικονομία και προωθούμε τα προϊόντα μας σε διοργανώσεις με απήχηση στο ευρύ κοινό ώστε, αυτά να καθιερωθούν στη συνείδηση των καταναλωτών και στις αγορές του εσωτερικού και εξωτερικού»

Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας συμμετέχει στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζοντας θεματικές ενότητες που βασίζονται στα τοπικά προϊόντα της περιοχής και στα εκλεκτά κρασιά. Συγκεκριμένα, την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ, στις 20.00, θα παρασκευαστεί παραδοσιακό χειροποίητο ψωμί από αλεύρι χωρίς γλουτένη (ποικιλίας μονόκοκκου σιταριού Triticum monococcum Καπλουτζάς) το οποίο θα ετοιμαστεί σε πετρόμυλο. Στη συνέχεια, το Σάββατο, στις 12.00, θα παρουσιαστούν γλυκές γεύσεις της Πέλλας και το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 19.00, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τα ορεκτικά, τα τουρσιά και τα σαλιγκάρια «συνοδευόμενα» από κρασί ή τσίπουρο να έχουν την τιμητική τους. Την Κυριακή, τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, στις 12.00, θα παρουσιαστούν φαρμακευτικά φυτά και καρποί του δάσους (τσάγια, μαρμελάδες καρπών του δάσους), ενώ, στις 19.00 οι επισκέπτες του περιπτέρου θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν το παραδοσιακό ζυμαρικό ευριστό και να δούνε από κοντά τον τρόπο παρασκευής του.

Αξίζει να τονιστεί ότι, μετά την έκθεση Detrop, οι επιχειρήσεις που πλαισιώνουν τη συμμετοχή της Π.Ε. Πέλλας στο ενιαίο περίπτερο της Π.Κ.Μ. αντιστοιχούν σχεδόν στο 1/3 του συνολικού αριθμού των επιχειρήσεων από την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας γεγονός που δείχνει τη δυναμική της Πέλλας στον τομέα της αγροτικής οικονομίας – μεταποίησης επιχειρήσεων.

Αναλυτικά οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις είναι: Ρόδι Ελλάς, Παραδοσιακό καζάνι «Νιβουρλή», παραδοσιακά προϊόντα «Ανάστω», Escarcom Α.Ε., εργαστήριο παραδοσιακών ζυμαρικών «Η Ευτυχία», τοπικός οίνος Πέλλας «Σιδέρης», Αλμωπία, εργαστήριο παραδοσιακών προϊόντων «Τα γλυκά της Αθηνάς», «Το περιβόλι της Ειρήνης», παραδοσιακά γλυκά – μαρμελάδες «Σούδης» και η επιχείρηση «ΟΝΟϊάματα».

Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας θα εκπροσωπηθεί από τα στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής κα. Καλαϊτζίδου Κατερίνα, ΤΕ Γεωπόνος και κα. Σεραφείμ Δέσποινα, ΠΕ Γεωπόνος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)