Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΕΔΕΣΣΑΣ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΔΕΗ. ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ.



Στη

συζήτηση που έγινε κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Έδεσσας τη Παρασκευή 28-3-2014 η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Έδεσσας τοποθετήθηκε και πρότεινε:


1.    Αποτελεί στρατηγική επιλογή της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το ξεπούλημα  σε κερδοσκοπικά συμφέροντα, της ενέργειας, του νερού, της υγείας, των δημόσιων ακινήτων κ.λ.π. Στη στρατηγική αυτή εντάσσεται και η πώληση των υδροηλεκτρικών σταθμών του Άγρα και του Εδεσσαίου ισχύος 79 MW. Εκποιούν την Ελλάδα φέτα-φέτα. Σήμερα τα υδροηλεκτρικά, αύριο το Καϊμάκτσαλαν και τη Βεγορίτιδα.

2.    Η πώληση των υδροηλεκτρικών σταθμών είναι βέβαιο ότι θα  επιφέρει: α) Μεγάλες αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος σε όλους τους καταναλωτές. β) Επιπτώσεις στο κόστος άρδευσης των εκτάσεων των δημοτικών διαμερισμάτων Μεσημερίου, Πλατάνης, Κλησοχωρίου και του κάμπου της Έδεσσας . γ) Επιπτώσεις στη διαχείριση των νερών που περνάνε μέσα από την πόλη και στους καταρράκτες. Δημιουργείται έτσι ο βέβαιος κίνδυνος οι καταρράκτες και τα νερά της πόλης να κηδεμονεύονται από τα κερδοσκοπικά συμφέροντα του κάθε ιδιώτη με ανυπολόγιστες συνέπειες για το μέλλον της πόλης και ολόκληρης της περιοχής.

3.     Με βάση τα παραπάνω η πώληση δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με μικροπαραταξιακές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

4.    Γι’ αυτό η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Έδεσσας συμφώνησε και θεωρεί πολύ σημαντικό το κοινό ψήφισμα για την μη πώληση των υδροηλεκτρικών σταθμών που προτάθηκε από τον σύλλογο εργαζομένων της ΔΕΗ και αποδέχτηκε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο. Όμως πρότεινε κάτι ακόμη πιο σημαντικό και ουσιαστικό. Το δημοτικό συμβούλιο και ο ίδιος δήμαρχος να καλέσουν όλους τους φορείς και τις συλλογικότητες του δήμου σε ευρεία σύσκεψη στην κατεύθυνση άμεσης ενημέρωσης και κινητοποίησης των δημοτών με σύνθημα. ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ. Μόνον όταν οι ίδιοι οι δημότες πληροφορηθούν και γίνουν  πρωταγωνιστές μπορεί να αποτραπούν τα σχέδια της συγκυβέρνησης για την πώληση των σταθμών.

5.  Το κοινό ψήφισμα πολύ σημαντικό αλλά όχι αρκετό. Οι δημοτικές παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο Δήμο και ό ίδιος η δήμαρχος αγνόησαν την πρότασή μας. Βολεύτηκαν στην «κρυψώνα» της ατολμίας και των μικροπαραταξιακών τους σκοπιμοτήτων ώστε να μη βγουν με τόλμη στο ξέφωτο της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ των δημοτών.

6.  Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Έδεσσας θα συνεχίσει με όλες της τις δυνάμεις ώστε η προστασία των κοινωνικών αγαθών και της ίδιας της πόλης να γίνει υπόθεση των ίδιων των δημοτών. Οι επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, αλλά και οι ευρωεκλογές ας γίνουν ο καταλύτης για να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

2-4-2014

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Έδεσσας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)