Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΑΠΡΙΛΗ 2014 ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΣΥ








Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ της ΠΑΣΥ 


Πέμπτη 9 Απρίλη 2014
   ΕΔΕΣΣΑ στους ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ στις  11 π.μ.
   ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ στην Πλατεία ΕΠΟΝ ( Πεζόδρομος ) στις  11 π.μ.





    Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ καλεί τις Γραμματείες, τις Ομοσπονδίες και τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα των μπλόκων να συμμετέχουν μαχητικά στην πανελλαδική πανεργατική απεργία την Τετάρτη 9 Απρίλη.
    Κάθε Αγροτικός Σύλλογος, Επιτροπή Αγώνα, Ομοσπονδία να κάνει δική της υπόθεση την μαζική συμμετοχή των αγροτών και κτηνοτρόφων στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε κάθε Νομό.
    Γνωρίσαμε την μαζική μαχητική συμπαράσταση των ταξικών σωματείων των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων στα μπλόκα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Ξέρουμε καλά ότι η εργατική τάξη πλήττεται από την ίδια βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που πλήττει και την μικρομεσαία αγροτιά και για αυτό πρέπει να δυναμώσουμε την κοινή δράση.
    Το πολυνομοσχέδιο που πρόσφατα ψηφίστηκε στην βουλή φέρνει και νέα χειρότερα μέτρα για τα λαϊκά στρώματα κλέβοντας ακόμη 2 δις ευρώ από τις τσέπες μας. Μας κάνει φτωχότερους προς όφελος της κερδοφορίας των βιομηχάνων, εφοπλιστών, μεγαλοεισαγωγέων, εμπόρων και τραπεζιτών. Με το πολυνομοσχέδιο αποφασίστηκε το άγριο χαράτσωμα των αγροτών και κτηνοτρόφων και η  φορολόγηση με 13% από το πρώτο ευρώ. Προωθεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων που επενδύουν στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αυξάνοντας το τέλος για τις ΑΠΕ σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών που θα πληρώσουν ακόμη πιο ακριβά το αγροτικό ρεύμα,  εκτινάσσοντας έτσι το κόστος παραγωγής ενώ οι τιμές των προϊόντων παραμένουν καθηλωμένες ή και μειώνονται. Το 10% των ασφάλιστρων μας στον ΟΓΑ θα μεταφέρεται στο ταμείο του υπουργείου οικονομικών με αρνητικές συνέπειες τόσο στην ήδη λειψή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που μας παρέχουν  όσο και στο ύψος των αγροτικών συντάξεων άμεσα και μακροπρόθεσμα. Θα παρακρατάνε τα χρήματα από τις κάθε είδους ενισχύσεις των αγροτών για χρέη ή οφειλές που υπάρχουν. Καλούνται οι αγρότες να πληρώσουν ως και 50% αυξημένο χαράτσι για να υποβάλουν τις δηλώσεις ΟΣΔΕ ενώ θα έπρεπε να τις υποβάλουν δωρεάν και σταματημό δεν έχει η άγρια αντιαγροτική επίθεση της Κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
    Τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης που θέσαμε και διεκδικήσαμε στα μπλόκα της μικρομεσαίας αγροτιάς σε όλη την χώρα παραμένουν επίκαιρα και αναγκαία και τα διεκδικούμε για μια ακόμη φορά με την μαζική συμμετοχή μας στην πανεργατική απεργία την Τετάρτη 9 Απρίλη.
    Όλοι μαζί, σε κοινή δράση και συμμαχία  με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους των πόλεων, τις γυναίκες και την νεολαία των λαϊκών οικογενειών να βροντοφωνάξουμε ότι δεν πάει άλλο. Να αντισταθούμε στην βαρβαρότητα  και να ανοίξει ο δρόμος της αντεπίθεσης και ανατροπής αυτής της πολιτικής, ώστε να υπάρξει ανάπτυξη προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων με τον λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)