Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

ΓΑΛΑΖΙΑ... ΝΥΣΤΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ


ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ  ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΣ Γ. ΑΝΔΡΙΤΣΟΣ


 
Στα κάγκελα ο κυβερνητικός βουλευτής για τις δυσλειτουργίες μετά και τον άδικο χαμό της νοσηλεύτριας
 ● Επιμένει ότι «δεν υπάρχει άλλοθι γι’ αυτούς που διοικούν», ενώ η διοίκηση του νοσοκομείου απαντά με αίτημα στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας να ελέγξει τις καταγγελίες
 ● Θυμός και αγανάκτηση των εργαζομένων.

«Δεν υπάρχει άλλοθι γι’ αυτούς που διοικούν». Με την ξερή αυτή τοποθέτηση στην «Εφ.Συν.» ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής της Ν.Δ. Κιλκίς Κώστας Κιλτίδης δεν παίρνει τίποτα πίσω από τις καταγγελίες του για τα γενόμενα στο Νοσοκομείο Κιλκίς, που έχουν πάρει επιπλέον διαστάσεις ενδο-νεοδημοκρατικής κόντρας, ενώ έδωσαν λαβή και για άλλου είδους παρεμβάσεις στην τρέχουσα κριτική για τις διαχειριστικές ελλείψεις στα νοσοκομεία με τη δημόσια τοποθέτηση του διευθυντή της εφημερίδας «Το Βήμα» Αντώνη Καρακούση.

Αναψε το φιτίλι της Ν.Δ. με τις καταγγελίες του Κ. Κιλτίδη και τις αιχμές του Ν. Σαχπεκίδη

Την ίδια στιγμή η διοίκηση του Νοσοκομείου Κιλκίς καλεί την Εθνική Αρχή Διαφάνειας να ελέγξει τις καταγγελίες. «Εγώ έχω την αρχή “κάνε ό,τι πρέπει κι ας γίνει οτιδήποτε”» λέει στην εφημερίδα μας ο κ. Κιλτίδης, επικαλούμενος τον αείμνηστο πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού.

«Μου έλεγε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης “θα λες αυτό που πιστεύεις, θα συγκρούεσαι και θα παράγεις έργο”», σημειώνει, τονίζοντας: «Το θέμα με τις καταγγελίες μου έχει εξαντληθεί, τώρα περιμένω να κινηθούν οι αρμόδιοι».

Ο γιατρός καρδιοχειρουργός και πολιτευτής της Ν.Δ., Νίκος Σαχπεκίδης και ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής της Ν.Δ. Κιλκίς, Κώστας Κιλτίδης

Απαντώντας στη φημολογία που διακινείται στο Κιλκίς ότι η κριτική του εκκινεί από την επιθυμία του να γίνει διοικητής του Νοσοκομείου, μας λέει: «Αυτά είναι αστειότητες, έχω υψηλότερο έργο να επιτελέσω ως πρόεδρος της Αγροτοδιατροφικής (σύμπραξη φορέων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας), έχω στο κεφάλι μου αυτό το έργο και είμαι παθιασμένος, όσα λέγονται μου προκαλούν θυμηδία, εγώ δεν πήγα σε άλλες θέσεις που μου πρότειναν και θα πάω στο νοσοκομείο; Είμαι 30 χρόνια στην πολιτική, και πρόεδρος του νοσοκομείου έχω χρηματίσει και απανωτές τετραετίες έχω εκλεγεί βουλευτής και υφυπουργός Υγείας το 2009 τη χρονιά της άλλης επιδημίας, αν θυμάστε, δεν υπάρχει κανένα άλλοθι γι’ αυτούς που διοικούν».

Στην παρατήρηση ότι η ένταση αυτή κάνει κακό στη Ν.Δ. απαντά: «Εγώ συντάσσομαι πάντα με τη Ν.Δ., συντάχθηκα προεκλογικά για να νικήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, έφερα χιλιάδες προσωπικούς σταυρούς, λυπούμαι που άλλοι βουλευτές του κόμματός μου άλλων νομών μιλούν σήμερα και έχουν άποψη για τον νομό μου».

Πέτρα του σκανδάλου ήταν ανάρτησή του μετά τον θάνατο της νοσηλεύτριας Ζωής Ιωάννου, ανάρτηση στην οποία χαρακτήριζε «εγκληματικά» όσα έγιναν «στο πολύπαθο νοσοκομείο μας» και σημείωνε: «Να παραιτηθούν όσοι ασκούν διοίκηση και δεν έπραξαν τα δέοντα και ας γινόταν οτιδήποτε. Ντροπή! Νοσηλεία χωρίς υψηλές ροές οξυγόνου είναι αργός θάνατος. Αναρχα τμήματα νοσηλείας χωρίς κανόνες».

Ομως ο κ. Κιλτίδης δεν είναι μόνος. Σε ηπιότερους τόνους, αλλά ξεκάθαρα, ο γιατρός καρδιοχειρουργός και πολιτευτής της Ν.Δ. Νίκος Σαχπεκίδης αναφέρει σε άρθρο που αναδημοσιεύτηκε στο σύνολο του κιλκισιώτικου Τύπου ότι όσο τον ενοχλεί η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, «αντιστοίχως με ενοχλεί και με θλίβει να ακούω ή διαβάζω θέσεις κυβερνητικών ή φιλοκυβερνητικών στελεχών να υποστηρίζουν το ακριβώς αντίθετο, ότι για όλα φταίνε οι προηγούμενες κυβερνήσεις και ότι η σημερινή αντιμετωπίζει λαμπρά την πανδημία και τις επιπτώσεις της...».

Η διοίκηση του Νοσοκομείου έκανε λόγο για «αβάσιμες και ψευδείς αναρτήσεις-σχολιασμούς» και ανακοίνωσε ότι έστειλε αμέσως αίτημα προς την Εθνική Αρχή Διαφάνειας για τη διενέργεια ελέγχου, προκειμένου να διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες. «Κανείς δεν δικαιούται να προκαλεί αδικαιολόγητα φόβο και σύγχυση στους κατοίκους του Κιλκίς. Αμεσα τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα θα πραγματοποιήσουν τους σχετικούς ελέγχους για να μπορέσουμε ανεμπόδιστα όλοι να αντιμετωπίσουμε τον μοναδικό εχθρό που θα έπρεπε να μας απασχολεί, τον κορονοϊό», σημειώνει η διοίκηση.

Δεν είναι λίγοι πάντως στο Κιλκίς αυτοί που σημειώνουν ότι το πρόβλημα το έχει δημιουργήσει ο συγκρουσιακός χαρακτήρας του διοικητή του νοσοκομείου, Γιάννη Ανδρίτσου, και αναφέρουν ως παράδειγμα τα προβλήματα στις σχέσεις και με άλλους νεοδημοκράτες, αποτέλεσμα ίσως παλαιών αντιμαχιών, καθώς ο κ. Ανδρίτσος είχε συνταχθεί το 2014 με τον Γιάννη Ιωαννίδη απέναντι στον Απόστολο Τζιτζικώστα στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές.

Το θέμα είναι ότι οι εργαζόμενοι επιβεβαιώνουν τον κ. Κιλτίδη. Ο γενικός γραμματέας του Σωματείου, Αχιλλέας Καλεμκερίδης, που είχε κάνει τις καταγγελίες ενώ είχε νοσήσει ο ίδιος από κορονοϊό, δίνει ξεκάθαρα δίκιο στον κ. Κιλτίδη «για τις δυσλειτουργίες που υπάρχουν». Από την πλευρά του, το μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου, Πασχάλης Μασούρας, υπογραμμίζει: «Υπάρχει θυμός και αγανάκτηση για τον άδικο χαμό της συναδέλφου, ούτε το χειροκρότημα δεν θέλουμε πια, ας θυμηθούν μόνο όσα μας είχαν υποσχεθεί». Και φυσικά η αντιπολίτευση δεν χάνει την ευκαιρία: «Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών επιβεβαιώνουν απλώς το διαχειριστικό φιάσκο που έχουμε ήδη καταγγείλει», όπως σημειώνει στην «Εφ.Συν.» η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου.

Δημοσιογραφικά τιτιβίσματα για τους... άσχετους

Η υπόθεση δεν έμεινε στα στενά γεωγραφικά όρια του νομού Κιλκίς. Τροφοδότησε ακόμη και τη δημοσιογραφική ίντριγκα καθώς στο κύμα που φούσκωσε με τις καταγγελίες Κιλτίδη ανέβηκε και ο διευθυντής της εφημερίδας «Το Βήμα», Αντώνης Καρακούσης. Με τρεις διαδοχικές αναρτήσεις στο Twitter τροφοδότησε τα σενάρια για την επόμενη μέρα στον δημοσιογραφικό οργανισμό Μαρινάκη.

Ο κ. Καρακούσης σε έντονο ύφος στιγματίζει τους χειρισμούς της κυβέρνησης: «Εχουν γίνει εγκλήματα με τις τοποθετήσεις διοικητών στα νοσοκομεία. Ασχετοι άνθρωποι, γυμναστές (σ.σ.: σαφής αναφορά στο επάγγελμα του διοικητή Κιλκίς), αλουμινάδες και άλλοι αστοιχείωτοι που δεν είχαν ξαναδεί στη ζωή τους μονάδες υγείας διαφεντεύουν νοσοκομεία και χειρίζονται την πανδημία. Κάντε κάτι τώρα. Πεθαίνουν άνθρωποι». Αναφερόμενος στο Νοσοκομείο Κιλκίς, κάνει λόγο για πρωτοφανείς καταστάσεις: «Οι μονάδες Covid είναι διάσπαρτες στο νοσοκομείο, θετικοί ασθενείς κινούνται ανάμεσα σε υγιείς, το προσωπικό είναι εκτεθειμένο και η διοίκηση πέρα βρέχει. Το υπουργείο Υγείας δεν μπορεί να κωφεύει στις καταγγελίες».

 

8 σχόλια:

  1. παμε τωρα γυμναστικη χερια ψηλα ποδια χαμηλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντε και με τσεκουρια σαν του Βοθριδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο σαλτιμπαγκος του Κιλκίς Κιλτιδης που γύρισε ολα τα κόμματα και πρόδωσε την Ντόρα και προτίμησε τον Καρατζαφέρη, επικαλείται τωρα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη; Σαν δεν ντρέπεται. Πρόεδρος μιας ανύπαρκτης αγροδιατροφικής ,ποιός τον δίνει σημασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε που το περιεργο;
      Η παραταξη γεματη προδοτες.
      Δοσιλογισμος στο dna.

      Διαγραφή
    2. Τι λες ρε χρυσοψαρο!
      Προδωσε τη Ντορα που ειχε προδωσει το κωμα και εκανε τη Δημοκρατικη Συμμαχια και που τη διεγραψε κι ο Σαμαρας που ειχε προδωσει το κωμα και εκανε την Πολιτικη Ανοιξη και που τον ελεγε προδοτη ο πατερας του Μητσοτου που ειχε το ωραιο παρατσουκλι"ο Αποστατης"και του οποιου ο γιος πηρε στο κωμα τα χουντορεταλια Μπουμπουκους και Βοριδηδες που ελεγαν οτι ειναι το χειροτερο κωμα προδοτων...
      Αυτο δεν ειναι κωμα.
      Το "Χιλιες και μια νυχτες" ειναι.

      Διαγραφή
    3. Α λες τον Καρατζαφερη που ειχε μαζεψει τον Αδωνη τον Μαυρουδη που ειχε κι αυτος προδωσει τη ΝουΔουλα;
      Ρε τι γινεται; Ξερεις ποσο με προβληματιζει; Ολοι χαφιεδες στο κομμα; Εναν κανονικο ανθρωπο δεν εχουμε;
      Καλα που πηραμε τον Γρηγορη τον Ψαριανο.

      Διαγραφή
    4. Πόσο ανύπαρκτη είναι αυτή η αγροδιατροφική του Κιλτίδη;
      Όσο η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας ή λιγότερο;

      Διαγραφή
  4. Κουράγιο αδέλφια και τα πόδια ψηλά έρχεται το 21.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)