Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Ευρωπαϊκοί πόροι για τις Λουτροπόλεις

 

Οι Ευρωπαϊκοί πόροι αλλά και ο τρόπος με τον οποίο θα κατανεμηθούν αυτοί προκειμένου να ενισχυθεί ο ιαματικός τουρισμός βρέθηκαν στο επίκεντρο της τακτικής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης λόγο των γνωστών απαγορεύσεων.

Μετά από πρόταση του πρόεδρου του Πανελληνίου Συλλόγου Α. Αναστασιάδη

αποφασίστηκε ομόφωνα να σταλεί επιστολή στα Υπουργεία Οικονομικών και  Τουρισμού προκειμένου να είναι αυξημένο το κονδύλιο για την ανάπτυξη του θεραπευτικού τουρισμού.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν, επίσης, ο αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος τύπου Α. Μεταλούλης ο ειδικός γραμματέας Ν. Κωτσόπουλος ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Α. Τσικουρίκας, τα μέλη του Δ.Σ. Α. Αυγερινού, Ά. Ματθαίου και Ν. Ματθαίου, οι συνεργάτες Α. Κοκόγιας και Δ. Μακρυνίτσας από τα Καμένα Βούρλα και  ο πρόεδρος του παραρτήματος και μέλος του Δ.Σ. από την Κύθνο Δ. Βασάλος.

Το Δ.Σ. ανέλυσε στη συνέχεια την ενημερωτική επιστολή προς τον Πανελλήνιο Σύλλογο σχετικά με τα κονδύλια που ψηφίστηκαν από την  ευρωβουλή για τον τουρισμό με ένα πόσον των 5,1 δις ευρώ. Μάλιστα ο πρόεδρος Α. Αναστασιάδης ευχαρίστησε τον ευρωπαϊκό σύνδεσμο για τη μεγάλη συμπαράσταση του προς τις ελληνικές λουτροπόλεις αλλά και την  συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο.

 

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Στη συνέχεια ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε στην επιστολή που στάλθηκε σε δημάρχους που στην επικράτειά τους έχουνε ιαματικές πηγές και ειδικότερα τα λουτρά Τραϊνούπολης, τα λουτρά Αμαράντου, τα λουτρά Πικρολίμνης, τα λουτρά Νιγρίτας, τα λουτρά Θερμοπυλών, τα λουτρά Αιδηψού, τα λουτρά Πολιχνίτου, τα λουτρά Καμένων βούρλων, τα λουτρά Εφταλούς του δήμου Λέσβου και τα λουτρά του Κόλπου Γέρας Μυτιλήνης, με την οποία ο Πανελλήνιος Σύλλογος ζητάει διευκρινίσεις από τους δημάρχους σχετικά με την ανάπτυξη και την  λειτουργία αυτών των λουτροπόλεων. Παράλληλα, στην επιστολή ο Πανελλήνιος Σύλλογος πρότεινε και προς τον ευρωπαϊκό σύνδεσμο να βοηθήσει και τις ελληνικές λουτροπόλεις για την ανάπτυξή τους με συγκεκριμένα κονδύλια.

Ένα άλλο θέμα που απασχόλησε τη συνεδρίαση ήταν η οι επερωτήσεις  βουλευτών του νομού Πέλλας αναφορικά με τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται με τα λουτρά του δήμου Αλμωπίας σε
(Λουτρά Πόζαρ.)

Το Δ.Σ. συζήτησε, ακόμη την παραίτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου  ενημέρωσε το σώμα, ότι στάλθηκε ευχαριστήρια επιστολή για την προσπάθεια που έκανε στα τρία χρόνια της θητείας του και για την ανάπτυξη του θεραπευτικού τουρισμού και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο νέος πρόεδρος θα συμβάλει και αυτός σ αυτό το θέμα.

 

Αναλύθηκαν επίσης, πολλά δημοσιεύματα από Μ.Μ.Ε. για τη προβολή του θεραπευτικού τουρισμού όπως τα λουτρά Αγκίστρου κ.α. και ευχαρίστησε αυτούς που το πραγματοποίησαν. Ευχαρίστησε, επίσης, τις εφημερίδες Νέα και Βήμα των Αθηνών για την έκταση που έδωσαν στην επιστολή που έστειλε ο Πανελλήνιος Σύλλογος στους δήμους που έχουν στην επικράτειά τους ιαματικές πηγές αλλά και σε όλα τα Μ.Μ.Ε. που έχουν προβάλει αυτό το θέμα

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συλλόγου στην περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας Δημήτρης Μακρυνίτσας ενημέρωσε το Δ.Σ. για τα πολλά προβλήματα που έχουν οι ιαματικές πηγές στην περιοχή κυρίως των Καμένων Βούρλων κυρίως από πλευράς υποδομών. Σημείωσε, ότι η κατάσταση δεν είναι αυτή που πρέπει και υπογράμμισε, ότι το μεγάλο ζήτημα είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ξενοδοχείο Γαλήνη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του παραρτήματος στην Κύθνο και μέλος του Δ.Σ. Δημήτρης Βασάλος, ενημέρωσε το σώμα, ότι τον προσεχή Μάρτιο αναμένεται να πραγματοποιηθεί ο νέος διαγωνισμό προκειμένου να βρεθεί επενδυτής για τα λουτρά της Κύθνου.

Το Δ.Σ. εξουσιοδότησε ομόφωνα τον κ. Βασάλο να επισκεφθεί το υπουργείο τουρισμού προκειμένου να συζητήσει σειρά θεμάτων που αφορούν τον Πανελλήνιο Σύλλογο και κυρίως το θέμα της Επιτροπή που συστάθηκε για την προβολή του ιαματικού τουρισμού και δεν συμμετέχει ο Πανελλήνιος Σύλλογος.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου ενημέρωσε το σώμα για τις  ευχές που έλαβε ο Πανελλήνιος Σύλλογος, μεταξύ άλλων από 5 υπουργούς,   37 βουλευτές, πάρα πολλούς δημάρχους και άλλους φορείς κ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)