Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Τέλος στις ουρές για selfie στον εμβολιασμό υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης μετά τον σάλο

Τέλος στις ουρές για selfie στον εμβολιασμό υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης μετά τον σάλο

 

Τέλος στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό στελεχών της κυβέρνησης ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Όπως ανέφερε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90.1 FM, «ο συμβολισμός του θέματος εξαντλήθηκε στον εμβολιασμό του πρωθυπουργού και της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας και ολοκληρώνεται σήμερα με τον εμβολιασμό του κ. Κουτσούμπα». Όπως συμπλήρωσε, ο στόχος ήταν «να εκμπεφθεί το μήνυμα ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή».

Όπως είπε η κυρία Πελώνη μέχρι χθες είχαν εμβολιαστεί 66 κυβερνητικά στελέχη και κρατικοί λειτουργοί από την διευρυμένη λίστα των 128 που είχε ανακοινώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Όπως όμως σημείωσε η Αριστοτελία Πελώνη, η λίστα κλείνει με αυτά τα 66 άτομα.

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος συνέχισε λέγοντας πως οι υπόλοιποι που βρίσκονταν στην λίστα των 128 «θα εμβολιαστούν με την σειρά τους σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει δώσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για όλο τον πληθυσμό». Η κ. Πελώνη σημείωσε ότι το Μέγαρο Μαξίμου αποδοκιμάζει και τις πανηγυρικές αναρτήσεις υπουργών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή των εμβολιασμό τους.

Υπενθυμίζεται πως παρόλο που η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει την προηγούμενη εβδομάδα συγκεκριμένη λίστα με μόλις 49 πρόσωπα που είχαν προκριθεί για να εμβολιαστούν εκτός προτεραιότητας στην πρώτη φάση, είτε για λόγους παραδείγματος, όπως η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, είτε επειδή θεωρήθηκε ότι ο ρόλος τους είναι κρίσιμος για την λειτουργία της κυβέρνησης και του κράτους, όπως οι ηγεσίες των υπουργείων που εμπλέκονται άμεσα στον αγώνα κατά της πανδημίας, στην πορεία ο κατάλογος διευρύνθηκε σημαντικά.

«Σας είπα για τις selfies κακώς έγιναν, ο συμβολισμός του θέματος εξαντλήθηκε στο ανώτατο επίπεδο και δεν χρειαζόταν τίποτα παραπάνω. Κακώς υπήρχαν αυτές οι αναρτήσεις».

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ξαφνική διεύρυνση της λίστας αλλά και οι διάφορες selfies που αναρτήθηκαν στα social media από τα κέντρα εμβολιασμού προκάλεσαν αρνητικά σχόλια, αλλά και την αντίδραση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Tσίπρας: Ουρές για selfie με το εμβόλιο

«Οι ουρές Υπουργών και Γενικών Γραμματέων για μία selfie με το εμβόλιο, την ώρα που αυτά δεν επαρκούν ούτε καν για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της πρώτης γραμμής και ενώ οι πολίτες θα περιμένουν τη σειρά τους ως και το τέλος καλοκαιριού για να εμβολιαστούν, δεν είναι συμβολική κίνηση αλλά επιτελικό ρουσφέτι. Δεν υπάρχει εμβόλιο ειδικά για τους "άριστους"», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτησή του στο Facebook.

«Ο εμβολιασμός της Προέδρου της Δημοκρατίας και των πολιτικών αρχηγών ήταν μία συμβολική κίνηση και ένα ισχυρό μήνυμα προς τους πολίτες, στο οποίο συμφωνήσαμε από την πρώτη στιγμή», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, που υποσχόταν 2.000.000 εμβόλια το μήνα για να λάβει τελικά λιγότερα από 100.000 το Δεκέμβρη, έχει μετατρέψει τον εμβολιασμό σε επικοινωνιακό σόου». 

ΚΙΝΑΛ: Το επικοινωνιακό show της κυβέρνησης με τα εμβόλια κρύβει δυστυχώς και αδιαφάνεια

Το Κίνημα Αλλαγής καταλογίζει στη κυβέρνηση αδιαφάνεια για τους εμβολιασμούς κάνοντας λόγο για προκλητικότητα κρατικών αξιωματούχων να εμβολιστούν.

«Το επικοινωνιακό show της κυβέρνησης με τα εμβόλια κρύβει δυστυχώς και αδιαφάνεια. Ο κατά προτεραιότητα εμβολιασμός τόσων κρατικών αξιωματούχων παίρνει πια προκλητικές διαστάσεις», αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος, όπου σημειώνεται ότι «η σειρά του εμβολιασμού έχει σε προτεραιότητα υγειονομικούς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και τις ευπαθείς ομάδες. Κανέναν άλλον».

Το Κίνημα Αλλαγής ζητάει να δημοσιοποιηθεί άμεσα ο κατάλογος όσων έχουν εμβολιαστεί κατ' εξαίρεση (πλην υγειονομικών και ευπαθών ομάδων).

Πηγή:ieidiseis.gr

5 σχόλια:

  1. Ένας ένας,όλοι θα πάρετε,μη σπρώχνεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή κάθεσαι και σκέφτεσαι.
    Είναι το απύθμενο θράσος που τους οδηγεί ή η αμέτρητη βλακεία;
    Τόσο πολύ έχουν γραμμένο τον λαό που υποφέρει ή απλά δεν μπορούν να σκεφτούν σαν κανονικού άνθρωποι οι "Λουδοβίκοι";
    Βέβαια το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Και μάλλον είναι και καθάρματα και ηλίθιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι παλιοί ίσως θυμούνται ένα σύνθημα της δεκαετίας του'60.
    "Μητσοτάκη κάθαρμα"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τέλος οι ουρές!
    Τώρα θα πηγαίνουν συνεργεία να τους εμβολιάζουν στο σπίτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)