Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Η σχολή Αρχιτεκτονικής με μηδέν εισακτέους

Η σχολή Αρχιτεκτονικής με μηδέν εισακτέους

 
Αρχιτεκτονική Σχολή αν και περίμενε 108 νέους φοιτητές δεν θα έχει κανέναν, αποτελώντας ένα από τα πολλά παράδοξα των φετινών βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ.

Η ανακοίνωση των βάσεων 2021 για τα ΑΕΙ της χώρας με την εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής αποκάλυψε και μερικά παράδοξα καθώς σχολές και τμήματα που στο παρελθόν υπήρξαν περιζήτητα από τους υποψηφίους φέτος έχουν πάει στα... αζήτητα καθώς θα υποδεχθούν ελάχιστους εισακτέους ή και κανέναν!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Ξάνθη που φέτος δεν θα υποδεχθεί κανένα νέο φοιτητή παρότι υπήρχε πρόβλεψη για 108 θέσεις.

Στην ίδια κατηγορία και η σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Δράμα που ενώ περίμενε 159 νέους φοιτητές δεν θα έχει επίσης κανένα!

Ακόμη, στο τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Κοζάνη, οι επιτυχόντες είναι μόλις 3, ενώ οι θέσεις στο τμήμα ήταν 185. Στο τμήμα Περιφερειακής και Διασυνοριακής Ανάπτυξης του ίδιου πανεπιστημίου και πάλι στην Κοζάνη, πέρασαν δύο νέοι φοιτητές, ενώ η πρόβλεψη ήταν για 310 και στο τμήμα Συστημάτων Ενέργειας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα, μπαίνουν 3, με πρόβλεψη για 132!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ τα αποτελέσματα των βάσεων. 

Πηγή: ieidiseis.gr

1 σχόλιο:

  1. Πολύ καλά! Κλείστε τα όλα.Να πάνε στα κολέγια. Λεφτά δεν έχουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)