Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

«Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε, θα το πληρώσετε» απάντησε ο Μπάιντεν στον ISIS: Συνεχίζεται η εκκένωση [βίντεο]

 

Ο Τζο Μπάιντεν μετά τα τελευταία γεγονότα στην Καμπούλ έδωσε μια ξεκάθαρη και δυναμική απάντηση στο Ισλαμικό Κράτος, στο πλαίσιο του νέου διαγγέλματος προς τον Αμερικανικό λαό.

Στις πρώτες δηλώσεις του τόνισε στο Ισλαμικό Κράτος ότι “Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε, θα το πληρώσετε”, καθιστώντας σαφές ότι οι ΗΠΑ δεν θα σταματήσουμε την εκκένωση, δίδοντας παράλληλα το μήνυμα ότι “οι τρομοκράτες του ISIS δεν θα κερδίσουν”. “Θα τους βρούμε και θα τους πιάσουμε όπου κι αν είναι”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συγκινημένος, χαρακτήρισε ήρωες τους Αμερικανούς πεζοναύτες που έχασαν τη ζωή τους από τους τζιχαντιστές, ενώ δεσμεύθηκε εκ νέου για την ομαλή επιστροφή των Αμερικανών από το Αφγανιστάν.

Σε απάντηση σχετική με το γιατί δεν υπήρχαν μέχρι τώρα επιθέσεις απάντησε ότι “ο Τραμπ είχε κάνει συμφωνία με τους Ταλιμπάν ότι εάν αποχωρήσουμε μέχρι την 1η Μαΐου με αντίτιμο ήταν να επιτίθενται αν θέλουν σε άλλους αλλά όχι σε αμερικανικές δυνάμεις. γι αυτό δεν υπήρχαν επιθέσεις”.

Επεσήμανε δε ότι “Το Αφγανιστάν ποτέ στην ιστορία του δεν ήθελε να είναι μια ενιαία χώρα”.

Τόνισε επίσης ότι “αν δεν είχαν επιτεθεί ο Μπιν Λάντεν και η Αλ Κάιντα δεν θα είχαμε πάει ποτέ στο Αφγανιστάν ακόμη κι αν το κυβερνούσαν οι Ταλιμπάν”, ενώ στην αποστροφή του λόγου δήλωσε πως “Ήταν καιρός να τελειώσει ένας 20ετης πόλεμος”.


Λίγο πριν το διάγγελμα του Αμερικανού προέδρου ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ «δεν θα πτοηθούν» από τις σημερινές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Αφγανιστάν” και στην συνέχεια το το Πεντάγωνο δήλωσε ότι αναμένει περισσότερες επιθέσεις και απείλησε το Ισλαμικό Κράτος με αντίποινα στο Αφγανιστάν για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση κοντά στο αεροδρόμιο.

«Εάν μπορέσουμε να βρούμε ποιοί συνδέεται με αυτή, θα τους καταδιώξουμε», δήλωσε ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή, στρατηγός Κένεθ Μακένζι σε συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας ότι εξακολουθούν να υπάρχουν άλλες «επικείμενες» απειλές.

Πηγή: hellasjournal.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)