Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας για την Υγεία στο δημόσιο τομέα από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου – Συγκέντρωση και πορεία στην Αθήνα

 

 

Στην πανελλαδική ημέρα δράσης για την Υγεία  μετέχει με απόφαση της  η ΑΔΕΔΥ  και κηρύσσει στάση εργασίας στο Δημόσιο σήμερα Τετάρτη από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου.

Οι κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν σε  συνεργασία με τις Ομοσπονδίες του χώρου της Υγείας (ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕ/ΠΦΥ, ΠΟΣΕΥΠ/ΠΦΥ).

Στην Αθήνα προγραμματίζεται συγκέντρωση στη μία  μετά το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Υγείας  και πορεία στη Βουλή.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι  Ομοσπονδίες  στην Υγεία το διεκδικητικό πλαίσιο των κινητοποιήσεων περιλαμβάνει:

  • Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με γενναία αύξηση της κρατικής Χρηματοδότησης και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού -Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
  • Ουσιαστική, στοχευμένη επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση με ευθύνη του κράτους και με δωρεάν διαγνωστικά τεστ. Ανάκληση των οδηγιών του ΕΟΔΥ που μειώνουν τις ημέρες καραντίνας του προσωπικού.
  • Μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολεία.
  • Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ και αναγνώριση του θανάτου από κορονοϊό ως εργατικό ατύχημα. Καμία απόλυση υγειονομικού.
  • Δημιουργία εμβολιαστικών δομών στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος ειδικά για τις κλειστές δομές, τις δομές προσφύγων και μεταναστών.
  • Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα της Υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Περίπου 2500 Συνάδελφοι νοσούν από κορονοϊό. Υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού στα Νοσοκομεία. Μειώθηκε το προσωπικό πάνω από 10.000 υπαλλήλους σε σχέση με το περασμένο χειμώνα. (περίπου 7.000 αναστολές, 2.000 συνταξιοδοτήσεις, 2.500 προσωπικό σε καραντίνα)».

Πηγή: ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)