Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Fake news από τη Νίκη Κεραμέως για τη χρηματοδότηση που απέδωσε στο ΣΥΡΙΖΑ

Fake news από τη Νίκη Κεραμέως για τη χρηματοδότηση που απέδωσε στο ΣΥΡΙΖΑ

Τι ισχύει τελικά με τους ισχυρισμούς της Νίκης Κεραμέως, που απέδωσε στην περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ τη χρηματοδότηση του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής» με το αναχρονιστικό βίντεο με τη θεωρία του «αγέννητου παιδιού». «Ψευδές» λένε τα Ellinika Hoaxes.

Τελικά, επί διακυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά έγινε η χρηματοδότηση της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής που απέδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, όταν τοποθετήθηκε για τα αναχρονιστικά βίντεο που είχαν σταλεί στα Γυμνάσια.

Τα Ellinika Hoaxes δημοσιεύουν τα στοιχεία που διαθέτουν για την επίμαχη δήλωση της κ. Κεραμέως και επισημαίνουν, μεταξύ άλλων:

«Η δήλωση της κ. Κεραμέως βασίζεται σε αποφάσεις "Ολοκλήρωσης Πράξης", δηλαδή διαπιστωτικές διοικητικές πράξεις που επικυρώνουν ότι τα προγράμματα ολοκληρώθηκαν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Οι αποφάσεις χρηματοδότησης (Ένταξης της πράξης) εκδόθηκαν τον Ιούλιο του 2012, επί κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά.»

Και προσθέτουν:

«Τα έγγραφα, όμως, στα οποία μας παρέπεμψε το Υπουργείο κι ανέφερε ότι αποδεικνύουν τα λεγόμενά τους, δεν αποτελούν αποφάσεις χρηματοδότησης, αλλά αποφάσεις “Ολοκλήρωσης Πράξης” σε προγράμματα που είχαν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2007-2013. Αποτελούν, δηλαδή, διαπιστωτικές διοικητικές πράξεις που επικυρώνουν ότι τα προγράμματα ολοκληρώθηκαν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και στις οποίες αναγράφεται το τελικό ποσό που έλαβε ο φορέας υλοποίησής τους.»

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα.

«Η γυναίκα προορίζεται να σώσει τη σχέση», «οι έγκυες γυναίκες δεν πρέπει να κάνουν παρέα με ελαττωματικούς», «ο αγ. Πορφύριος και η ευγονική» είναι κάποια απ’ όσα αναφέρονται στη σελίδα της Ελληνικής Εταιρείας προγεννητικής αγωγής, στην οποία ανατέθηκε να μορφώσει τα παιδιά.

srgfghsteh

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)