Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Ο Economist για το τσιμέντο στην Ακρόπολη: Μέσα στο lockdown, η κληρονομιά τους γκρεμιζόταν

Ο Economist για το τσιμέντο στην Ακρόπολη: Μέσα στο lockdown, η κληρονομιά τους γκρεμιζόταν

 

Επικριτική στάση απέναντι στις παρεμβάσεις που έγιναν στην Ακρόπολη παίρνει με δημοσίευμά του υπό τον τίτλο «ενώ η πανδημία σάρωνε, η Ευρώπη γκρέμιζε ιστορικά κτίρια» ο Economist κατατάσσοντας το σε όσα υπέστησαν «ολέθριες παρεμβάσεις τσιμεντώματος» κατά τη διάρκεια της πανδημίας. «Όσο οι πολίτες ήταν κλεισμένοι στα σπίτια τους, η κληρονομιά τους γκρεμιζόταν».

Όπως αναφέρεται στο άρθρο, «κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown της Ελλάδας και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2020, οι οικοδόμοι έφτιαξαν φαρδιά τσιμεντένια μονοπάτια γύρω από την Ακρόπολη. Οι αρμόδιοι για το έργο τόνισαν πως τα μονοπάτια βελτιώνουν την προσβασιμότητα στο ιστορικό αξιοθέατο. Οι επικριτές είπαν ότι προκαλούν πλημμύρες. Ένας ακαδημαϊκός κατηγόρησε τη διοίκηση του χώρου ότι χρησιμοποιεί το λουκέτο ως «προπέτασμα καπνού».

Το ίδιο δημοσίευμα αφού αναφέρεται και σε άλλα μνημεία κάνει εκτενή αναφορά και στην Παναγία των Παρισίων και στο μεγάλο έργο της αποκατάστασης μετά την καταστροφική πυρκαγιά με τα σχέδια εκσυχρονισμού να προκαλούν αντιδράσεις και στα γαλλικά media.

«Σε κάθε περίπτωση – όπως έμαθε και η Αθήνα με τον δύσκολο τρόπο – η δημόσια συζήτηση πριν από την υλοποίηση των σχεδίων είναι καλό πράγμα» σημειώνει με δηκτικό τρόπο ο Economist.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)