Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Κοινοβουλευτική εκτροπή – Έκλεισαν το μικρόφωνο στον Πολάκη, διακόπηκε η συνεδρίαση της Βουλής

ΣΥΡΙΖΑ: Κοινοβουλευτική εκτροπή – Έκλεισαν το μικρόφωνο στον Πολάκη, διακόπηκε η συνεδρίαση της Βουλής

 
 
 
Το… ραντεβού που δόθηκε μεταξύ Άδωνι Γεωργιάδη και Παύλου Πολάκη στο καφενείο της Βουλής είχε συνέχεια. Η σκληρή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Για κοινοβουλευτική εκτροπή κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά το νέο επεισόδιο με τον Παύλο Πολάκη. Ειδικότερα το… ραντεβού που δόθηκε μεταξύ Άδωνι Γεωργιάδη και Παύλου Πολάκη στο καφενείο της Βουλής είχε συνέχεια σήμερα εντός της Ολομέλειας στην συζήτηση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου.

Ο Παύλος Πολάκης ανέβηκε στο βήμα της Βουλής, όπως είχε ανακοινώσει και δήλωσε ότι δεν θα ζητήσουμε συγγνώμη από τον Άδωνι Γεωργιάδη, αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis. Και στην συνέχεια άρχισε να τοποθετείται σχετικά με την αρχειοθέτηση της υπόθεσης του Άδωνι Γεωργιάδη. Αυτό όμως δεν άρεσε στον προεδρεύων της Βουλής Χαρ. Αθανασίου και του έκλεισε τα μικρόφωνα, ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα είχε αφήσει τον βουλευτή της ΝΔ Β. Υψηλάντη να μιλήσει για το ίδιο θέμα χωρίς ούτε το μικρόφωνο να του κλείσουν και φυσικά χωρίς να διακόψουν την συνεδρίαση.

Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση που εξέδωσε λίγα λεπτά αργότερα τόνισε ότι «το σύστημα Μητσοτάκη αποδεικνύει ότι δεν είναι ούτε Νέα, ούτε Δημοκρατία. Είναι ένα καθεστώς επικίνδυνο για την Δημοκρατία».

polakis vouli 2

Αναλυτικά όσα έγιναν

Ο Παύλος Πολάκης ανέβηκε στο βήμα και μίλησε για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης του Άδωνι Γεωργιάδη. Στις παραινέσεις του προεδρεύοντος Χαράλαμπου Αθανασίου να σταματήσει καθώς μιλά για άσχετα από το νομοσχέδιο πράγματα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε ακάθεκτος. Ο προεδρεύων εντέλει του έκλεισε τα μικρόφωνα με τον Παύλο Πολάκη να συνεχίζει να μιλά ενώ είχε πλησιάσει τα υπουργικά έδρανα. Μάλιστα έμεινε με κλειστά μικρόφωνα για περίπου μια ώρα στο βήμα και πάρθηκε η απόφαση για την οριστική διακοπή της συνεδρίασης την Τρίτη.

«Θα διακόψω την συνεδρίαση. Θα καλέσω τον Πρόεδρο της Βουλής να σας απευθύνει μομφή» είπε αρχικά ο Χ. Αθανασίου και διέκοψε προσωρινά την συνεδρίαση. Ο Παύλος Πολάκης έμεινε στο σημείο και με κλειστά μικρόφωνα συνέχισε την ομιλία του.

Εν τέλει μετά από διακοπή μιας ώρας, κατά την διάρκεια της οποίας ο Παύλος Πολάκης δεν κατέβαινε από το βήμα, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας ανακοίνωσε ότι διακόπτεται η συνεδρίαση για αύριο. «Επικοινώνησα με τον κ. Τασούλα και μου ζήτησε τη διακοπή της συνεδρίασης της Βουλής για σήμερα. Μου προσέθεσε να πω ότι ο κ. Πολάκης δεν θα μεταβάλλει τον χώρο του Κοινοβουλίου σε χώρο φτηνού ακτιβισμού και κατάληψης διασύροντάς το. Οσοι τον ανέχονται και τον καλύπτουν έχουν τεράστιες ευθύνες».

Ωστόσο, πριν τον κ. Πολάκη ο βουλευτής της ΝΔ Β. Υψηλάντης μιλούσε για τη Novartis και τον Αδ. Γεωργιάδη με τον Χαρ. Αθανασίου να ακούει (προφανώς) απόλυτα ικανοποιημένος.

Δείτε το απόσπασμα


Η στιγμή του επεισοδίου με Πολάκη

Για το θέμα ο Άδ. Γεωργιάδης σχολίασε σχετικά στο twiiter.

«Ο κ.Πολάκης, παρά την διακοπή της συνεδριάσεως, καθώς κατά τον Πρόεδρο παραβίαζε τον κανονισμό, αρνείται να κατέβει από το βήμα και φωνάζει επί δεκάλεπτο μόνος του. Δεν έχω μιλήσει καθόλου. Λυπούμαι που δεν τον συγκρατούν και ένας βουλευτής και πρώην υπουργός γίνεται τόσο ρεζίλι». 


Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βαδίζει πλέον σε επικίνδυνα για τη Δημοκρατία μονοπάτια. Πριν από λίγο είχαμε μια πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά ήθη εκτροπή εις βάρος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από την Ν.Δ. Ο προεδρεύων Χαράλαμπος Αθανασίου σε διατεταγμένη υπηρεσία δεν δίστασε να κλείσει τα μικρόφωνα στον Παύλο Πολάκη, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να μιλάει για το σκάνδαλο Novartis με την δικαιολογία ότι μιλάει για άσχετο θέμα. Κάτι όμως που είχε κάνει ελάχιστα λεπτά πριν βουλευτής της ΝΔ, χωρίς να τον διακόψει κάνεις, αφού επαναλάμβανε τα κυβερνητικά ψεύδη για το σκάνδαλο» σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Το σύστημα Μητσοτάκη αποδεικνύει ότι δεν είναι ούτε Νέα, ούτε Δημοκρατία.
Είναι ένα καθεστώς επικίνδυνο για την Δημοκρατία». 

Πηγή: ieidiseis.gr

1 σχόλιο:

  1. Αυτό είναι πταίσμα.
    Ο συγκεκριμένος συριζαίος έχει κάνει κακουργήματα. Καπνίζει!
    Πες κι εσύ Σάνια. Τι σε διορίσαμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)