Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Δημοσκόπηση: δυσαρέσκεια πολιτών για τη διαχείριση της κακοκαιρίας

Κλείνει περαιτέρω η ψαλίδα στην πρόθεση ψήφου μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ • Αρνητικοί οι πολίτες στη χαλάρωση των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Κόλαφος για την κυβέρνηση (κι όχι μόνο) αναδεικνύεται δημοσκόπηση (Pulse) που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας και αναφέρεται μεταξύ άλλων στο θέμα της πρόσφατης κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα. 

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση για το πόσο ικανοποιητικά αντιμετώπισε η πολιτεία την τρέχουσα κακοκαιρία, το 72% των ερωτηθέντων απαντά λίγο έως καθόλου, ενώ μόλις το 7% απαντά αρκετά έως πολύ. 

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Δευτέρα έλαβε χώρα ένα άνευ προηγουμένου επιτελικό μπάχαλο, με πολίτες να αφήνονται αβοήθητοι στο έλεος του χιονιά και το Μαξίμου να μοιράζει ευθύνες προς τρίτους (περιφέρειες, δήμους, Αττική οδό κ.ά), αλλά το ίδιο να μην αναλαμβάνει ουσιαστικά καμία. 

Την ίδια ώρα, οι πολίτες εκφράζουν ανησυχία όσον αφορά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, τη στιγμή που τα νοσοκομεία παραμένουν ακόμα γεμάτα, ενώ οι θάνατοι κινούνται σε υψηλά επίπεδα. Έτσι, στην ερώτηση για το εάν είναι η κατάλληλη στιγμή να χαλαρώσουν τα μέτρα, οι 2 στους 3 απαντούν «όχι» (μάλλον όχι και σίγουρα όχι).

Όσο για την πρόθεση ψήφου (με όλες τις απαντήσεις), η Νέα Δημοκρατία χάνει άλλες δύο ποσοστιαίες μονάδες, ενώ η ΣΥΡΙΖΑ μία, με τη διαφορά να αγγίζει μονοψήφιο ποσοστό, καθώς ανέρχεται πλέον στο 9%. Κερδισμένο φαίνεται το Κίνημα Αλλαγής που ενισχύεται περαιτέρω.

Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 31% και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης 22%. Έπονται το ΚΙΝ.ΑΛΛ. με 14%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,5%, το ΜέΡΑ25 με 2,5%, οι Έλληνες με 1,5%, η Δημιουργία με 1%, ενώ το 6% του δείγματος απαντά «άλλο» κόμμα, το 4% λευκό/άκυρο/αποχή και το 8% δηλώνει ΔΑ/Αναποφάσιστοι. 

→ Δείτε εδώ αναλυτικά τα στοιχεία της δημοσκόπησης.

► Η δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ εμπεριέχει δύο επιμέρους έρευνες, με την πρώτη να πραγματοποιείται στις 22-24 Ιανουαρίου  με δείγμα 1.504 ενήλικους με δικαίωμα ψήφου, ενώ η δεύτερη στις 26-29 Ιανουαρίου με δείγμα 1.308 ενήλικους με δικαίωμα ψήφου. 

Πηγή: efsyn.gr

1 σχόλιο:

(3)