Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Γ.Βαρουφάκης από μπλόκο Νίκαιας: “Δίνετε κουράγιο στην κοινωνία”

 


Επίσκεψη στο μπλόκο των αγροτών της Νίκαιας στη Λάρισα πραγματοποίησε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, με τη βουλευτή του κόμματος Μαρία Απατζίδη, τον εκπρόσωπο Τύπου Μιχάλη Κριθαρίδη και κλιμάκιο του ΜέΡΑ25 με μέλη και στελέχη του κόμματος από τις οργανώσεις της Θεσσαλίας.

Το κλιμάκιο του ΜέΡΑ25 συναντήθηκε με το Συντονιστικό της Επιτροπής μπλόκων των αγροτών της Θεσσαλίας οι εκπρόσωποι του οποίου επισήμαναν το πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της χώρας λόγω της ακρίβειας, που οδηγεί στην ερημοποίηση της υπαίθρου, την επισιτιστική κρίση, αλλά και την συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε χέρια λίγων.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών ανέφεραν ακόμη πως η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη τους αντιμετωπίζει με καταστολή και ΜΑΤ, ενώ τα συστημικά ΜΜΕ συστηματικά αγνοούν και συκοφαντούν τον αγώνα τους.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε πως με τα μπλόκα τους οι αγρότες, δίνουν κουράγιο στην κοινωνία. “Ωφελείτε την κοινωνία. Ο τρόπος με τον οποίο η Κυβέρνηση σας εμπαίζει, μεταφράζεται στην ακρίβεια που αντιμετωπίζει ο κόσμος στα αστικά κέντρα με τα υπερκέρδη πολύ λίγων” τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

“Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση και την ολιγαρχία που αφήνουν τα κέρδη των ολογαρχών να διογκώνονται, τη στιγμή που οι αγρότες πληρώνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής, ως ένα χαράτσι υπέρ των ολιγαρχών. Ούτε επιδοτήσεις θέλουμε υπέρ των ολιγαρχών στην ενέργεια όμως, θέλουμε ταβάνι στην τιμή του ρεύματος.

Παράλληλα πρέπει να υπάρξει κατάργηση του ΦΠΑ στο αγροτικό πετρέλαιο και στα λιπάσματα.

Επιπλέον, εμείς ως ΜέΡΑ25 ζητάμε να υπάρξει μια νέα Αγροτική τράπεζα.

Στηρίζουμε τους αγώνες των αγροτών.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου.

Η Κυβέρνηση τον δημοσιονομικό χώρο τον επικαλείται μόνο όταν είναι για τα λαικά αιτήματα.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε:

“Είμαστε εδώ να στηρίξουμε και με την κομματική μας δουλειά αλλά και με επιχειρήματα. Τα επιχειρήματα είναι απλά. Η κοροϊδία που δέχονται οι αγρότες από την Κυβέρνηση, ποια κοροϊδία;, “ότι δεν γίνεται αλλιώς, το ηλεκτρικό ρεύμα ανεβαίνει, το πετρέλαιο είναι ακριβό, τι να κάνουμε;” αυτό είναι κοροϊδία. Γιατί ναι, ανεβαίνει το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας αλλά πως είναι δυνατόν η ιδιωτική ΔΕΗ να έχει κερδοφορία που όλο και αυξάνεται στη διάρκεια της κρίσης; Πώς είναι δυνατόν ο κ. Μυτιληναίος, οι ολιγάρχες που παράγουν από φυσικό αέριο να έχουν κέρδος αυτή την εποχή το οποίο αυξάνεται. Για να αυξάνεται το κέρδος τους σημαίνει ότι η τιμή που χρεώνουν τους αγρότες είναι μεγαλύτερη από το κόστος τους. Οπότε το επιχείρημα είναι πολύ απλό: Ταβάνι στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας, κατάργηση του Χρηματιστήριου Ενέργειας το οποίο ουσιαστικά είναι ένα αλισβερίσι μεταξύ των ολιγαρχών εις βάρος των καταναλωτών και των αγροτών από την άλλη μεριά. Όσον αφορά στο πετρέλαιο, είναι δυνατόν να έχουν οι εφοπλιστές αφορολόγητο πετρέλαιο και να μην έχουν οι αγρότες; (…)Τα επιχειρήματα είναι αδέκαστα υπέρ των αγροτών και των καταναλωτών και εναντίον της ολιγαρχίας. Δυστυχώς δεν ακούγονται γιατί, πέραν κάποιων λίγων Μέσων -η ΕΡΤ είναι ένα από αυτά- τα οποία έχουν ακόμα μια φωνή η οποία δεν άγεται και φέρεται από την ολιγαρχία, τα υπόλοιπα
Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης των Αθηνών, όχι της επαρχίας, ουσιαστικά παίζουν το ρόλο του να μην ακούγεται το επιχείρημα της αγροτιάς”.

Οι αγρότες κέρασαν τον κ.Βαρουφάκη τσίπουρο θέτοντάς του ταυτόχρονα το ζήτημα της ονομασίας για το χύμα τσίπουρο των διήμερων αποσταγματοποιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)