Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Ανατροπή με την κατάργηση της μάσκας, παίρνει παράταση το μέτρο

Ανατροπή με την κατάργηση της μάσκας, παίρνει παράταση το μέτρο

 

Παρότι είχε σχεδόν προεξοφληθεί, η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους απορρίφθηκε από την Επιτροπή. 


 

Παίρνει παράταση η άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας.

Οι εξαγγελίες για το τέλος της μάσκας που προηγήθηκαν τις προηγούμενες μέρες τελικά δεν επιβεβαιώθηκαν, ενώ αρκετοί ήταν οι ειδικοί που είχαν εκφράσει τις αμφιβολίες τους για την κατάργηση του συγκεκριμένου μέτρου. Η κυβέρνηση εδώ και μέρες προσανατολιζόταν προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ μια πρώτη γεύση είχε δώσει η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, λέγοντας ότι «σε κλειστούς χώρους ή στα μέσα μεταφοράς ίσως να μην τις βγάλουμε, αλλά σε ανοιχτούς χώρους και εστίαση θα τις πετάξουμε».

Από την πλευρά τους, πάντως, οι Έλληνες επιστήμονες όχι μόνο δεν συνέστηναν να πεταχτούν οι μάσκες από την επόμενη κιόλας εβδομάδα, αλλά συνεχίζουν να εκτιμούν ότι θα τις φοράμε και το Πάσχα, αλλά ίσως να φτάσουμε με αυτές μέχρι το καλοκαίρι.

Τι ισχύει με τη μάσκα

Είναι υποχρεωτική για όλους και στους εξωτερικούς και στους κλειστούς χώρους, ενώ απαιτείται διπλή μάσκα ή μάσκα υψηλής προστασίας σε σούπερ μάρκετ και μέσα μαζικής μεταφοράς.

Πότε θα καταργηθεί η μάσκα στους κλειστούς χώρους

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μίλησε πριν μερικές μέρες για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας στην Ελλάδα και αποκάλυψε πώς θα προχωρήσουμε μέχρι το Πάσχα και στη συνέχεια προς το καλοκαίρι. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Φέτος το καλοκαίρι, με την Όμικρον και με το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης, είμαι αισιόδοξος ότι θα πάμε σε μια κανονικότητα. Οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους θα είναι από τα τελευταία πράγματα που θα φύγει. Η Όμικρον έχει αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο».

Το Λονδίνο πετά τις μάσκες στο μετρό

Από αύριο κιόλας οι Λονδρέζοι και οι επισκέπτες της πρωτεύουσας του Ηνωμένου Βασιλείου δεν θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα μέσα σε μετρό, λεωφορεία και τρένα.

Η «Transport for London» σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως πλέον δεν είναι «προϋπόθεση επιβίβασης» ωστόσο συνεχίζει να υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη χρήση της «από σεβασμό στους επιβάτες».

Αλλά και σε ταξί και άλλα μισθωμένα οχήματα, συνίσταται σε οδηγούς και επιβάτες να συνεχίζουν να καλύπτουν τα πρόσωπά τους. 

Πηγή: ieidiseis.gr

1 σχόλιο:

(3)