Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Η Ρωσία «αδειάζει» Μπορέλ για τα «ψώνια στο Μιλάνο»

Η Ρωσία «αδειάζει» Μπορέλ για τα «ψώνια στο Μιλάνο»

 

 Ρωσικά «πυρά» στο Twitter κατά του Μπορέλ για τις κυρώσεις της ΕΕ: 

 «πανηγυρίζει» τη ζημιά που προκάλεσε η ΕΕ στα ίδια τα κράτη μέλη της


Με τέσσερις σύντομες φράσεις και με... όχι και τόσο πολιτικό λόγο, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας Ζόζεπ Μπορέλ, περιέγραψε τις κυρώσεις που αποφάσισε η ΕΕ για τη Ρωσία, μετά την αναγνώριση από τον Πούτιν των «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ στην περιοχή του Ντονμπάς.

«Όχι άλλα:

- Ψώνια στο Μιλάνο

- Πάρτι στο Σαν Τροπέ

- Διαμάντια στην Αντβέρπ

Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα. #WeStandUnited» έγραψε ο Μπορέλ, αναφερόμενος στα «στερεότυπα» των πλούσιων Ρώσων, τους οποίους αφορούν οι οικονομικές κυρώσεις από την Ευρώπη.

«Αιχμηρή» απάντηση από Ρωσία

Η απάντηση από τη ρωσική πλευρά ήρθε για για κορυφώσει την ήδη... κλονισμένη κατάσταση μεταξύ των δύο πλευρών αλλά και ενδεχομένως να... γυρίσει «μπούμερανγκ» τα λεγόμενα του Μπορέλ προς τον ίδιο.

Αναδημοσιεύοντας το tweet του Ζοζέπ Μπορέλ, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σχολίασε τους υσχυρισμούς του του Ευρωπαίου Εκπροσώπου, στρέφοντας το «μπαλάκι» προς εκείνον, λέγοντας ότι «πανηγυρίζει» τη ζημιά που προκάλεσε η ΕΕ στα ίδια τα κράτη μέλη της.

«Πρώτη φορά βλέπουμε έναν "ευρωπαίο γραφειοκράτη" να πανηγυρίζει τη ζημιά που προκάλεσαν οι Βρυξέλλες σε επιχειρήσεις στα κράτη μέλη της ΕΕ», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανάρτηση.

Σημειώνεται, πως το εν λόγω tweet του Μπορέλ έχει πλέον διαγραφεί από τον προσωπικό του λογαριασμό... 

 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)