Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Κορονοϊός: Παραμένουν οι μάσκες – Προβληματισμός για την άρση των περιορισμών

 

Το τέλος της μάσκας δεν ήρθε ακόμα, ούτε στους εξωτερικούς χώρους, καθώς η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων έκρινε σήμερα πως οι επιδημιολογικές συνθήκες δεν είναι ακόμα τέτοιες που να επιτρέψουν την κατάργηση της μάσκας ακόμα και σε χώρους χωρίς συνωστισμό.

Είναι νωρίς για να πεις πετάω τη μάσκα. Θα είμαστε βλέποντας και κάνοντας. Εμείς θέλουμε να αποφύγουμε τις μεταλλάξεις, αυτός είναι και ένας από τους λόγους που χρειάζομαι τη μάσκα τουλάχιστον για αυτή την περίοδο” τόνισε στην ΕΡΤ η Ομότιμη Καθηγήτρια Παθολογίας του ΕΚΠΑ, Ελένη Γιαμαρέλλου.

Το βλέπω μετά την Καθαρά Δευτέρα, αλλά και πάλι όπου υπάρχει συνωστισμός θα χρειάζεται η μάσκα” είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και τόνισε ότι δεν πρέπει να αισθανόμαστε ότι πάντα στους εξωτερικούς χώρους δεν είναι χρήσιμη η μάσκα.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 16.962. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 53, ενώ ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 459. Οι εισαγωγές και τα εξιτήρια στα νοσοκομεία είναι πλέον στα ίδια επίπεδα. Την τελευταία εβδομάδα έγιναν 2.529 εισαγωγές ασθενών με covid ενώ πήραν εξιτήριο 2510 άνθρωποι.

Οι ειδικοί κρούουν καμπανάκι ότι η άρση των περιορισμών δεν πρέπει να στείλει λάθος μήνυμα για γενική χαλάρωση. «Έχουμε μπροστά μας δύο δύσκολους μήνες, Μάρτης, Απρίλης, παραδοσιακά υπάρχουν συνωστισμοί, Απόκριες, Εθνική Εορτή, Πάσχα», σημείωσε ο Διευθυντής ΜΕΘ του Νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

Πέντε δωρεάν self τεστ από τα φαρμακεία θα μπορούν να προμηθευτούν οι μαθητές από αύριο έως και την Τετάρτη 2 Μαρτίου, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου από την 1η έως και τις 15 Μαρτίου.

Πηγή: ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)