Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Πυρκαγιά σε πλοίο εν πλω ανοιχτά της Ερεικούσας – Εκκενώθηκε από επιβάτες και πλήρωμα

Πυρκαγιά ξέσπασε στο κατάστρωμα 3 του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympia, με σημαία Ιταλίας, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα-Πρίντεζι και βρίσκεται στα βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας. Το πλοίο εκκενώθηκε από τους 237 επιβάτες και το 51μελές πλήρωμά του μετά από αίτημα του πλοιάρχου και επιβιβάστηκαν σε λέμβους.

Η διαδικασία διάσωσης και καταμέτρησης ολοκληρώνεται και θα μεταφερθούν στην Κέρκυρα, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κώστας Κατσαφάδος, σημειώνοντας ότι δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής κάτι ανησυχητικό όσον αφορά την κατάσταση υγείας επιβατών και πληρώματος. Ο κ. Κατσαφάδος τόνισε ότι οι καλές καιρικές συνθήκες που υπάρχουν στην περιοχή βοήθησαν στην έγκαιρη επέμβαση των Λιμενικών αρχών. Πρώτη προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος, υπογράμμισε ο κ. Κατσαφάδος.

Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν πέντε σκάφη του Λιμενικού σώματος και ένα σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής και σπεύδουν η φρεγάτα Ύδρα και τρία ελικόπτερα. Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 μποφόρ.

Πηγή: ertnews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)