Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Euroferry Olympia: Απεγκλώβισαν έναν Βούλγαρο και ένα Τούρκο - Εντόπισαν ακόμη τρεις Βούλγαρους στο φλεγόμενο πλοίο

Euroferry Olympia: Απεγκλώβισαν έναν Βούλγαρο και ένα Τούρκο - Εντόπισαν ακόμη τρεις Βούλγαρους στο φλεγόμενο πλοίο

 
 
 
 
Αγώνας δρόμου για τον εντοπισμό και των υπολοίπων αγνοουμένων από το πλοίο Euroferry Olympia. Σύμφωνα με την πυροσβεστική βρέθηκαν στο γκαράζ του πλοίου.

Δύο ακόμη άτομα εντοπίστηκαν και διασώθηκαν από το πλοίο Euroferry Olympia. Ειδικότερα, σύμφωνα με την πυροσβεστική πρόκειται για έναν Τούρκο και έναν Βούλγαρο που είχαν επικοινωνήσει με τους διασώστες. Οι ίδιοι βρέθηκαν πάνω στο κατάστρωμα και παραλήφθησαν από ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.


Σύμφωνα μάλιστα με την ανακοίνωση κλιμάκιο της Ε.Μ.Α.Κ. που επιβιβάστηκε στο ανωτέρω πλοίο από ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, εντόπισε τους δύο αλλοδαπούς. Άμεσα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας έσπευσε στο σημείο προς παραλαβή των ανωτέρω, οι οποίοι θα μεταφερθούν στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, απ' όπου θα διακομιστούν στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας για παροχή ιατρικής περίθαλψης.

5515302

Παράλληλα, θα απομακρυνθούν και οι τέσσερις πυροσβέστες της ΕΜΑΚ που είχαν ανέβει στο πλοίο καθώς το θερμικό φορτίο είναι ιδιαίτερα υψηλό και δεν μπορούν να επιχειρήσουν σε αυτό το περιβάλλον. Έτσι οι προσπάθειες κατάσβεσης θα συνεχιστούν από τα παρακείμενα πλοιάρια πυρόσβεσης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Βούλγαρος έχει αναπνευστικά προβλήματα και o Τούρκος είναι καλά στην υγεία του.


Πάντως οι αρχές έχουν επικοινωνήσει με άλλα τρια άτομα, πιθανόν Βούλγαρους οι οποίοι είναι εργαζόμενοι σε εταιρεία σεκιούριτι, λέγοντας ότι είναι εγκλωβισμένοι σε συγκεκριμένο χώρο του πλοίου.


«Όταν κοιτάς να σωθείς, τι να περιγράψεις»

Εν τω μεταξύ, ένας εκ των επιβατών στο Euroferry Olympia που είχε ζήσει την τραγωδία του Norman Atlantic δήλωσε ότι υπήρξε οργάνωση. «Μας ξύπνησαν πριν ανέβε η φωτιά και όλα έγιναν με ψυχραιμία». 

Πηγή:ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)