Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Φωτιά στο πλοίο «Euroferry Olympia»: Πληροφορίες για δύο εγκλωβισμένους στο γκαράζ του πλοίου – Επιχείρηση διάσωσής τους

Στο λιμάνι της Κέρκυρας έφτασε ένα από τα πλοία που μεταφέρουν τους διασωθέντες του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Euroferry Olympia» στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά τα ξημερώματα σε θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας καθώς εκτελούσε δρομολόγιο από την Ηγουμενίτσα προς το Μπρίντεζι. Εν τω μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν δύο εγκλωβισμένοι στο γκαράζ του πλοίου και είναι σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσής τους.

Το πλοίο εκκενώθηκε από τους 239 επιβάτες και το 51μελές πλήρωμά του μετά από αίτημα του πλοιάρχου και επιβιβάστηκαν ασφαλείς σε λέμβους. Το πλοίο καίγεται ολοσχερώς ενώ κάτω από το κατάστρωμα που ξέσπασε η φωτιά υπήρχαν περίπου 160 φορτηγά. Εν τω μεταξύ, σκάφος του Λιμενικού μετέφερε έναν ελαφρά τραυματία, πιθανότατα μέλος του πληρώματος, στο λιμάνι της Κέρκυρας και τον παρέλαβε ασθενοφόρο. Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας η επίσημη καταγραφή επιβατών και πληρώματος θα γίνει στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των λιμενικών αρχών καθώς οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές με τους ανέμους να πνέουν βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν πέντε σκάφη του Λιμενικού σώματος και ένα σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής και σπεύδουν η φρεγάτα Ύδρα και τρία ελικόπτερα.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Κέρκυρας Μαρία Παγκράτη η φωτιά ξεκίνησε από το τρίτο κατάστρωμα και αυτή τη στιγμή το πλοίο καίγεται από άκρη σε άκρη. Μεγάλη είναι η κινητοποίηση των ελληνικών αρχών είναι μεγάλη. Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού έχει ξεκινήσει για το σημείο που βρίσκεται το πλοίο, αντιρρυπαντικό σκάφος από την Πάτρα, το ρυμουλκό «Δίας» από το λιμάνι της Κέρκυρας, τέσσερα σκάφη του Λιμενικού, το «Γρηγόρης» με τρία οχήματα της πυροσβεστικής και τα φέριμποτ «Ευδοκία» και «Κέρκυρα Express» για να περισυλλέξει τους ανθρώπους που βρίσκονται στις λέμβους. Επίσης υπάρχουν και παραπλέοντα πλοία καθώς και της ιταλικής ακτοφυλακής.

Εν τω μεταξύ, σκάφος του Λιμενικού μετέφερε στο λιμάνι της Κέρκυρας έναν ελαφρά τραυματία, πιθανότατα μέλος του πληρώματος όπου τον παρέλαβε ένα ασθενοφόρο που είχε καταφθάσει λίγο νωρίτερα.

Συγκλονιστικά είναι τα πρώτα πλάνα από τη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στο πλοίο «Euroferry Olympia».



Η διαδικασία διάσωσης και καταμέτρησης τους ολοκληρώνεται και θα μεταφερθούν κατά πάσα πιθανότητα στην Κέρκυρα, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Από τις έξι” ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κώστας Κατσαφάδος, σημειώνοντας ότι δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής κάτι ανησυχητικό όσον αφορά την κατάσταση υγείας επιβατών και πληρώματος. Ο κ. Κατσαφάδος τόνισε ότι οι καλές καιρικές συνθήκες που υπάρχουν στην περιοχή βοήθησαν στην έγκαιρη επέμβαση των Λιμενικών αρχών. Πρώτη προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος, υπογράμμισε ο κ. Κατσαφάδος.

Η περιφερειάρχης Ιόνιων Νήσων Ρόδη Κράτσα μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Από τις έξι” τρία πλοία του Λιμενικού έσπευσαν στον τόπο του ατυχήματος που συνέβη μεταξύ Ερείκουσας -ένα από τα διαπόντια νησιά της Κέρκυρας στον Βορρά και της Αλβανίας. Όλοι οι άνθρωποι είναι ασφαλείς και υγιείς, σημείωσε η κα Κράτσα και ανέφερε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει όλες τις διαδικασίες για την φιλοξενία τους στην Κέρκυρα.

Πηγή: ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)