Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Θεσσαλονίκη: Σε ετοιμότητα οι αγρότες για κάθοδο στο ΥΜΑΘ ή κλείσιμο της Εθνικής οδού (VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Σε ετοιμότητα οι αγρότες για κάθοδο στο ΥΜΑΘ ή κλείσιμο της Εθνικής οδού (VIDEO)

Στις “επάλξεις” βρίσκονται για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα οι αγρότες από περιοχές της Θεσσαλονίκης οι οποίοι έχουν συγκεντρωθεί από χθες με τα τρακτέρ τους στην αερογέφυρα της Θέρμης.


Οι άνθρωποι του πρωτογενή τομέα παραγωγής, διαμαρτύρονται για το υψηλό κόστος στην ενέργεια, των καυσίμων, την εκτόξευση των τιμών ζωικών και αγροτικών προϊόντων που έχουν φτάσει στα ύψη, με συνέπεια, όπως τονίζουν, όλα αυτά να καθιστούν αδύνατον να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους και να τους οδηγούν στην οικονομική εξόντωση.


Σημειώνεται ότι οι αγρότες της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, έχουν σκοπό να κινηθούν με τα τρακτέρ τους προς το Υφυπουργείο Εσωτερικών Μακεδονίας – Θράκης έτσι ώστε να παραδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Μέχρι και αυτή την ώρα πραγματοποιούν συζητήσεις με την ηγεσία της αστυνομίας προκειμένου να γίνει η συνεννόηση για να περάσουν από κεντρικούς δρόμους της πόλης, με περίπου 60 τρακτέρ. Αν τυχόν τους απαγορεύουν να κινηθούν προς το ΥΜΑΘ, επισημαίνουν ότι είναι σε ετοιμότητα και δε θα διστάσουν να κλείσουν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, την περιφερειακή εθνική οδό Μουδανιών-Θεσσαλονίκης, στο ύψος της αερογέφυρας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος ανατολικής Θεσσαλονίκης:

“Οι αγρότες της Ανατολικής Θεσσαλονίκης βρισκόμαστε για άλλη μια φορά στους δρόμους προκειμένου να διεκδικήσουμε λύσεις στα προβλήματα του κλάδου που μας έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση.

Απαιτούμε από την αστυνομία να μας αφήσει να διαδηλώσουμε για να γνωστοποιήσουμε τα αιτήματα μας, πολλά από τα οποία αφορούν ολόκληρη την κοινωνία.

Να σταματήσει η Κυβέρνηση να κρύβεται πίσω από τις κλούβες της αστυνομίας που έχουν κατακλύσει τα χωριά μας και το μπλόκο της Θέρμης και να δεχθεί το ραντεβού που ζητάμε με τους συναδέλφους από όλη την χώρα”, καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)