Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Σάκης Αρναούτογλου: Ο καιρός για την περιοχή μας την Πέμπτη 24/3



 

Ηλιοφάνεια από το πρωί με τη θερμοκρασία σε άνοδο. Άνεμοι δυτικοί - βορειοδυτική. Το βράδυ ξαστεριά.


Ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει ότι «η Πέμπτη θα κυλήσει με αρκετά ανοιξιάτικο καιρό για τις περισσότερες της χώρας, εξαιρουμένων των πολύ νότιων νησιωτικών τμημάτων και της Κρήτης» και προσθέτει:

«Εκεί οι βοριάδες και η όποια συννεφιά θα δώσουν μέχρι και τις πρωινές ώρες κάποια φαινόμενα, ακόμα και με τη μορφή χιονιού, στις ορεινότερες περιοχές»

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της δημόσιας τηλεόρασης, το επόμενο 7ήμερο-10ήμερο, δε, οι Κρητικοί θα βιώσουν κάτι το ιδιαίτερο. Από τον απόλυτο χειμώνα που επικρατεί στο νησί τις τελευταίες ημέρες, θα πάμε όχι μόνο σε ανοιξιάτικες καταστάσεις προς τα τέλη του μήνα και τις αρχές του Απρίλη, αλλά οι θερμοκρασίες μπορεί να φτάσουν ακόμη και καλοκαιρινά επίπεδα.

Το πρωί της Πέμπτης, στην Κρήτη η συννεφιά θα δίνει κάποιες μπόρες βροχής χαμηλά, χιονόνερο λίγο πιο ψηλά, και πάνω από τα 700 μέτρα ίσως και μπόρες χιονιού. Γενικά όμως θα είναι παροδικού χαρακτήρα και πολύ πιο εξασθενημένα τα φαινόμενα απ’ ότι τα τελευταία 24ωρα.

Στην Αττική, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 5 ως τους 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη από τους 3 ως τους 18.

Την 25η Μαρτίου οι συνθήκες θα είναι «καταπληκτικές», με τη θερμοκρασία να φτάνει σε περιοχές ακόμη και τους 21 βαθμούς Κελσίου:

ΣΑΚΗΣ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ

Προς το απόγευμα, πάντως, υπάρχει μια μικρή αλλά υπαρκτή πιθανότητα να υπάρξουν κάποια σύννεφα στην περιοχή του Έβρου τα οποία ίσως δώσουν κάποια παροδική βροχή μικρής διάρκειας.

Την Κυριακή, υπάρχει πιθανότητα να ψιχαλίσει και να βρέξει στις ηπειρωτικές περιοχές. Δεν φαίνεται να είναι κάτι το αξιόλογο από πλευράς έντασης των φαινομένων. Στις δυτικές περιοχές ίσως σημειωθούν κάποιες μπόρες, προς τις απογευματινές-βραδινές ώρες.

Τη Δευτέρα, τουλάχιστον μέχρι αργά το μεσημέρι, αναμένονται κάποιες τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν, αλλά μόνο σε μεγάλα υψόμετρα, πάνω από τα 1.900 με 2.000 μέτρα, στα βουνά δηλαδή της βορειοδυτικής χώρας.

Στα υπόλοιπα κεντρικά και τα νότια μέχρι και την Κρήτη, δεν αποκαλείται να ψιχαλίσει και να βρέξει, για λίγο, ασθενώς, και τοπικά.

Πιο αναλυτικά:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)