Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Δημοκρατία και θεσμοί είναι ξανά με τις… πυτζάμες: Ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης Κασιδιάρης στην πόρτα της Βουλής

 

ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ

Όταν καταδικάστηκε η συμμορία της Χρυσής Αυγής και τα πρωτοπαλίκαρά της οι περισσότεροι πίστεψαν ότι η Δημοκρατία ξεμπέρδεψε με τον ναζιστικό της εφιάλτη.

Ότι δεν θα βλέπαμε ξανά τέτοιου είδους ρατσιστικό κόμμα στη Βουλή και ότι τα ρετάλια του θα χάνονταν στο σκοτάδι, από όπου προήρθαν.

Πολλοί μάλιστα έλεγαν ότι μετά από αυτή την εμπειρία δεν θα βρεθούν ξανά περισσότεροι από μερικές χιλιάδες αμετανότητοι συμπολίτες μας να υποστηρίξουν δημόσια μια αντίστοιχη προσπάθεια.

Κι όμως, φαίνεται ότι όλοι κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Ο Ηλίας Κασιδιάρης μέσα από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Δομοκού όχι μόνο αναδιοργανώνει συστηματικά το ακροδεξιό μόρφωμα, αλλά αυτή τη φορά το κάνει πιο προσεκτικά χωρίς να δίνει αφορμές με ομάδες κρούσης, μπράβους και δολοφόνους.

Εκμεταλλεύεται κάθε χαραμάδα του συστήματος, κάθε αδράνεια της πολιτείας και των θεσμών της και έχει φτάσει με το κόμμα Έλληνες να εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις στο κατώφλι του 3% που θα του εξασφαλίσει την είσοδό του στην επόμενη Βουλή.

Οι δημοσκόποι επισημαίνουν, μάλιστα, ότι τα ποσοστά της τάξης του 2,5 – 3% με τα οποία καταγράφεται το κόμμα πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα καθώς στην ερώτηση της πρόθεσής ψήφου η επιλογή γίνεται ελεύθερα χωρίς να έχουν σημειωθεί τα κόμματα από τα οποία ο καθένας καλείται να επιλέξει.

Χθες, σε μια ακόμη δημοσκόπηση, πολλοστή στη σειρά, της εταιρείας Metron Analysis για τον τηλεοπτικό σταθμό Mega το κόμμα του καταδικασμένου χρυσαυγίτη εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 2,9%.

Με σύστημα, κρυφά και διαδικτυακά

Ας δούμε όμως πως έγιναν όλα αυτά και ποιοι ευθύνονται που βρισκόμαστε μπροστά στο ενδεχόμενο να έχει η Ελλάδα για πρώτη φορά καταδικασμένο βουλευτή και μάλιστα του κοινού ποινικού δικαίου.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, όπως και οι άλλοι καταδικασμένοι πρώην βουλευτές διατηρούν ακόμη τα πολιτικά τους δικαιώματα καθώς δεν έχουν καταδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό. Αυτό είναι το πρώτο μεγάλο φάουλ των θεσμών και ειδικότερα της Δικαιοσύνης που μέσα σε μια περίπου 8ετή περίοδο δεν έχει καταφέρει να κλείσει μια τόσο σοβαρή και τοξική υπόθεση.

Άρα, έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι. Και μπορεί να είναι υποψήφιος βουλευτής. Δεν μπορεί όμως, μετά από μια μεσοβέζικη τροπολογία που ψήφισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη να είναι επισήμως αρχηγός κόμματος και υποψήφιος επικεφαλής κοινοβουλευτικής ομάδας. Αυτό φυσικά μόνο στα χαρτιά καθώς και ο ίδιος φέρεται και οι οπαδοί του τον αναγνωρίζουν ως αρχηγό.

Προφανώς το πρόβλημα αυτό θα το ξεπεράσει με ένα απλό τερτίπι ορίζοντας κάποιον άλλο ως επικεφαλής του κόμματος στις εκλογές. Αρκετά μάλιστα έχουν ακουστεί ήδη για τον δημοσιογράφο Στέφανο Χίο, στο ρόλο αυτό.

Κανάλι στο YouTube και μηνύματα στο twitter

Ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν μπορεί, όντας καταδικασμένος, να έχει ελεύθερη επικοινωνία με βάση των σωφρονιστικό κώδικα, με τον «έξω κόσμο». Κι όμως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: Ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει δικούς του προσωπικούς λογαριασμούς στα social media (twitter, το Facebook τον έχει αποβάλλει) και κανάλι στο You Tube στα οποία συστηματικά ανεβάζει παρεμβάσεις και σχόλια.

Και πάλι όμως αυτό είναι το λιγότερο. Έχει καταφέρει με ένα αξιοπρόσεκτο σύστημα να έχει δημόσια παρέμβαση, να μιλάει live σε ανοικτές συγκεντρώσεις και πορείες και να διοργανώνει οργανωτικές συνδιασκέψεις.


Μετά τις πρώτες του «δημόσιες εμφανίσεις» και ειδικότερα στην αντισυγκέντωση στη Θεσσαλονίκη την ώρα που μιλούσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, υπήρξε γενική κινητοποίηση, μπήκαν τα ΜΑΤ και έκαναν έρευνα στο κελί του χωρίς να εντοπίσουν το κινητό τηλέφωνο που εκτιμάται ότι χρησιμοποιεί καθώς οι πολύωρες αυτές παρεμβάσεις είναι δύσκολο να γίνονται από το κοινόχρηστο τηλέφωνο της φυλακής.


Μάλιστα στις 7 Οκτωβρίου 2021 λήφθηκε απόφαση για φραγή στις τηλεφωνικές συνομιλίες του Ηλία Κασιδιάρη μέσα από τη φυλακή, καθώς τοποθετήσεις του κρίθηκε πιθανόν ότι υποκινούν σε μίσος, εξέγερση ή άλλες έκνομες ενέργειες.

Με τη βοήθεια δικηγόρων

Στις 24 του ίδιου μήνα από μια ηχογραφημένη του συνομιλία στο YouTube με την δικηγόρο Ελένη Σουλάνη μαθαίνουμε ότι του έχει απαγορευθεί κάθε επικοινωνία με εξαίρεση τους στενούς του συγγενείς και τους δικηγόρους του. Και η εν λόγω κυρία με την ιδιότητα της δικηγόρου μιλά μαζί του για 17 λεπτά και δημοσιοποιεί νέο πολιτικό μανιφέστο του Ηλία Κασιδιάρη, παρακάμπτοντας τις απαγορεύσεις.


Από τότε αυτό γίνεται συστηματικά και πολύ συχνά έτσι ώστε ο καταδικασμένος ως μέλος διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης έχει συνεχή παρέμβαση ακόμη και για τον πόλεμο στη Ουκρανία, πάντα μέσω συνομιλιών με δικηγόρους που όμως δεν τον διακόπτουν ποτέ. 


Πριν βέβαια την αντιπαράθεσή του με τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη είχε δοθεί όλος ο χρόνος στον κ. Κασιδιάρη να διοργανώνει οργανωτικές συνδιασκέψεις μέσω διαδικτύου, να παρεμβαίνει σε συγκεντρώσεις οπαδών και γενικότερα είχε το κρίσιμο διάστημα στη διάθεσή του για να οργανώσει τους πρώτους πυρήνες του νέου του «νομιμόφρονος» κόμματος.

Νέα τακτική με… κλεμμένα συνθήματα

Ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης είναι αλήθεια ότι ακολουθεί μια νέα εντελώς διαφορετική τακτική. Χωρίς βία, χωρίς τάγματα εφόδου, χωρίς αγκυλωτούς σταυρούς, μόνο με ελληνικές σημαίες.

Ακόμη και τα συνθήματα που καπηλεύονται στις συγκεντρώσεις τους οι οπαδοί του είναι «κλεμμένα» αλλά… οικεία: Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες είναι ένα από τα βασικά του μότο μαζί με ένα ακόμη ουδέτερο, όπως το «Ήρθε η ώρα των Ελλήνων».


Βέβαια η τοξικότητα του λόγου του παραμένει αναλλοίωτη καθώς μιλά για Βουλή των απατεώνων, για εθνική αντίσταση, για ανθελληνικό σύστημα που θέλει να καταστρέψει τη χώρα και πολλά γνωστά παρόμοια.

Κάτω από τα ραντάρ

Η ουσία είναι πάντως ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης και οι οπαδοί του κινούμενοι κάτω από ραντάρ της Πολιτείας και των πολιτικών κομμάτων, βοηθούσης και της πανδημίας, οργανώθηκαν και είναι σίγουρο ότι όσο πλησιάζουν οι εκλογές θα επιχειρήσουν δυναμικό παρόν με συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη την Ελλάδα.

Και αν ο μη γένοιτο στις εκλογές πετύχουν το εκλογικό ποσοστό του 3% τότε είναι σίγουρο ότι όλοι θα πέσουν από τα σύνεφα και θα απορούν πως συνέβη αυτό.

Η πρώτη φορά αφέλεια, η δεύτερη ασυγχώρητο έγκλημα

Το παρόν σημείωμα γράφεται για να μην μπορεί κανείς να χρησιμοποιεί δικαιολογίες.

Όλοι θα είναι υπεύθυνοι. Γιατί αν την πρώτη φορά υπήρχε αφέλεια, η δεύτερη φορά που η Δημοκρατία θα καταληφθεί εξαπίνης με τις… πυτζάμες της θα είναι ασυγχώρητο έγκλημα.

Πηγή: hellasjournal.com

1 σχόλιο:

  1. Ο αιματοβαμμένος αληταρας συμμορίτης με την ανοχή(αν όχι τις ευλογίες)του κράτους των α(χ)ρίστων κάνει ανενόχλητος πολιτική.
    Και το κατακάθι των ζώων που εβγαλαν τρίτο κόμμα την εγκληματική οργάνωση πριν λίγα χρόνια και τώρα τρύπωσαν στο κόμμα των α(χ)ρίστων, ετοιμάζονται πάλι να αποθεώσουν νεοναζί συμμορίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)