Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ: ΑΚΑΡΠΕΣ ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΡΕΥΝΕΣ,ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ


 

Κανένα αποτέλεσμα δεν έχουν φέρει ακόμα οι έρευνες  ειδικού κλιμακίου της αστυνομίας στο Μοναστήρι του Αρχαγγέλου, το οποίο ερευνά  για την ύπαρξη τυχόν αρχαίων αγαλμάτων ή άλλων ευρημάτων

με αρχαιολογική και πολιτισμική αξία. Οι πιο μυημένοι πάντως εκτιμούν ότι αναζητείται κάτι πιο μεγάλο από αυτό που αφήνεται να διαρρέει και που φαινομενικά υποστηρίζεται και από την αστυνομία. Οι έρευνες γίνονται μακρυά από την παρουσία κόσμου , καθώς  η είσοδος έχει κλείσει και απαγορεύεται στον κόσμο να μπει στο Μοναστήρι.  Σύμφωνα με όλες τις ανεπίσημες πληροφορίες , αλλά από  αξιόπιστες πηγές , γίνονται εκσκαφές σε άλλα σημεία από το αρχικό. Αναζητείται η είσοδος στοάς που οδηγεί  σε μεγάλο χώρο κάτω από το μοναστήρι. Την Πέμπτη σύμφωνα με πληροφορίες  ζητήθηκε από τον Δήμαρχο Αλμωπίας η διάθεση σκαπτικού μηχανήματος  για να συνδράμει στις έρευνες . Αυτός, φέρεται  να  φάνηκε αρχικά διστακτικός ,  ως προς  το σκεπτικό ή την νομιμότητα μιας τέτοιας ενέργειας. Λίγο αργότερα , έλαβε τηλεφώνημα  για να συνδράμει με ότι του ζητηθεί. Μεχρι το βράδυ πάντως κανένα μηχάνημα του Δήμου δεν ε'ιχει πάει στο Μοναστήρι. Κατά τα άλλα , έχουν αρχίσει να  διατυπώνονται επιφυλάξεις για την απουσία ειδικών , όπως μηχανικού ή γεωλόγου , καθώς το  μοναστήρι είναι κτισμένο  κατά ένα μεγάλο μέρος πάνω σε βράχο και με τις εκσκαφές ίσως να προκληθούν κάποιες κατολισθήσεις ή άλλες ζημίες .

Οι έρευνες πάντως θα συνεχιστούν . Σύμφωνα με πληροφορίες προσδοκούν να βρουν θησαυρό τεράστιας αξίας, αν αληθεύουν οι πληροφορίες που έχουν ο αρχές . Το όλο θέμα και κυρίως η «μυστικότητα¨με την οποία ξεκίνησε η έρευνα έχει πυροδοτήσει πολλά σενάρια που ξεπερνούν και τα όρια της Φαντασίας.

Ο  Μητροπολίτης κ. Ιωήλ , που βρίσκεται στην Αθήνα , γράφτηκε ότι επρόκειτο να συζητήσει το θέμα με τον Αρχιεπίσκοπο. 

Το Μοναστήρι πάντως φυλάσσεται και το βράδυ από την αστυνομία  



ΟΜΕΡΤΑ

Στο μεταξύ η ανησυχία και οι απορίες παραμένουν . Χαρακτηριστικό είναι δημοσίευμα σε fb


Ληστές ήρθαν να γκρεμίσουν το μοναστήρι μας και βαράνε αδιάκοπα με λύσσα και μανία πάνω στις ιερές πέτρες που έχτισαν οι πατέρες μας και οι παππούδες μας με κόπο και ιδρώτα. Όλα αυτά δίχως έλεγχο από κανέναν μηχανισμό
Δηλαδή την αρχαιολογική υπηρεσία και την UNESCO μιας και το μοναστήρι θεωρείται αρχαιολογικός χώρος και μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.
Αυτό γίνεται με την Ομερτά Άνωθεν,
Ούτε ένα έγγραφο δεν υπέδειξαν στον ηγούμενο του μοναστηριού
Μέτρα ασφαλείας μηδενικά
Μελέτη για την εκσκαφή δεν υπάρχει από καμία υπηρεσία
Αρχιτέκτονας
Μηχανικός
Αρχαιολόγος
Εργολάβος
Κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων.
Που είναι όλοι αυτοί;
Δεν υπάρχουν....
Πέντε άτομα πήραν τις τσάπες και βαράνε
Εξαναγκάζοντας έναν χειριστή μηχανήματος JGB
Να χτυπάει αλύπητα τα θεμέλια της μονής
Άπληστοι κλέφτες είναι που ευτυχώς δεν πρόλαβαν ακόμη να ολοκληρώσουν την κλεψιά και το γκρέμισμα του ναού.


 

1 σχόλιο:

(3)