Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023

Κουτσούμπας από Τέμπη: Να αποδοθούν οι ευθύνες για το έγκλημα

Κουτσούμπας από Τέμπη: Να αποδοθούν οι ευθύνες για το έγκλημα
 
 
«Οι ευθύνες δεν πρέπει να παραγραφούν, δεν πρέπει να ξεχαστούν. Αυτόν τον ρόλο θα επιτελέσουμε από εδώ και πέρα», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας από τα Τέμπη.

Στα Τέμπη, στο σημείο της φονικής σύγκρουσης των δύο τρένων, βρέθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, κάνοντας λόγο – όπως και η ανακοίνωση του ΚΚΕ – για προδιαγεγραμμένο έγκλημα.

«Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια στους συγγενείς των αθώων αυτών θυμάτων, αυτής της μεγάλης τραγωδίας», είπε αρχικά ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ και πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται για δυστύχημα ή ατύχημα, πρόκειται για προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Το είχαν καταγγείλει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, στους σιδηροδρόμους, το ΚΚΕ από το βήμα της Βουλής, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ εδώ και μήνες. Είναι προδιαγεγραμμένο έγκλημα».

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε ότι οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν. «Οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν. Και οι κρατικές και οι κυβερνητικές και της ιδιωτικής εταιρίας και οι ατομικές ευθύνες που υπάρχουν. Όλες. Δεν πρέπει να παραγραφούν, δεν πρέπει να ξεχαστούν. Αυτόν τον ρόλο θα επιτελέσουμε από εδώ και πέρα.

Διότι όσο υπάρχουν, όπως σήμερα, συστήματα ασφαλείας που δεν λειτουργούν την ώρα που η επιστήμη, η τεχνολογία τα προσφέρει, τα διαθέτει τον 21ο αιώνα, όσο δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό, εκπαιδευμένο, εξειδικευμένο, πιστοποιημένο, με σωστές εργασιακές σχέσεις».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)