Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

…….. άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε….


¨ΕΔΕΣΣΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΠΟΛΗ¨
       ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

                            

                               
                                                 



Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες.

     Δεν νομίζουμε ότι άλλη έκφραση θα μπορούσε να αποδώσει καλύτερα, όλα όσα συνέβησαν στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,της 25 -06-2012, που προκαλέσαμε, ώστε επιτέλους να διευκρινιστεί το ακριβές ποσό των υποχρεώσεων ,των απαιτήσεων αλλά και του ταμειακού υπολοίπου του Δήμου στις 31-12-2010.
    Με εκτενή, εμπεριστατωμένη και με στοιχεία της Υπηρεσίας εισήγηση, αποδείξαμε ότι σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες όπου το κράτος ¨πετούσε¨ το μπαλάκι της προνοιακής ανικανότητας και κάθε τι ζημιογόνο στους Δήμους, μεταφέροντας αρμοδιότητες χωρίς πόρους, ενώ την ίδια στιγμή δεν  απέδιδε  νόμιμες επιχορηγήσεις, ο Δήμος μας κατάφερε να σταθεί όρθιος.
    Να συγκαταλέγεται στους λιγότερο χρεωμένους Δήμους της χώρας και την ίδια στιγμή να έχει υλοποιήσει έργα μεγάλης κλίμακας ( ΧΥΤΑ, Βιολογικός Καθαρισμός, Αντιπλημμυρικό της πόλης, Δίκτυο πεζοδρόμων, Ανάδειξη των κοινόχρηστων χώρων του Βαροσιού, Αντικατάσταση κεντρικού προσαγωγού υδροδότησης του υδραγωγείου Νικομηδείας κλπ) σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές συνθήκες και να έχει δημοπρατήσει η προγραμματίσει όλα όσα υλοποιούνται σήμερα (ανάδειξη ποταμοβραχιόνων, ανακαίνιση κτιρίου Μ. Αλεξάνδρου κλπ.).
     Και έτσι πρέπει να γίνεται, αυτό σημαίνει συνέχεια και έτσι αντάμα πρέπει να συνυπάρχουν οι απαιτήσεις με τις υποχρεώσεις. Τουλάχιστον αυτό λέει η λογική.
     Έτσι και με βάση την απογραφή που διενεργήθηκε στα πλαίσια του ¨Καλλικράτη¨  και τον ισολογισμό του 2010 που συντάχθηκε από τους ορκωτούς λογιστές που όρισε το Δημοτικό Συμβούλιο, ζητήσαμε να συμφωνήσουμε όλοι στα επίσημα στοιχεία και που έχουν ως εξής :
                 
Υποχρεώσεις :    Έδεσσας               7.849.525,89   €
                            Βεγορίτιδας          1.022.300,95   €
                                
                                  Σύνολο           8.871.826,84   €  

Απαιτήσεις   :     Έδεσσας                7.642.917,88   €
                            Βεγορίτιδας              872.782,06   €
                                 
                                  Σύνολο           8.515.699,94    €

      Στις απαιτήσεις της Έδεσσας :
          .  Περιλαμβάνεται το λογιστικό ταμειακό υπόλοιπο ύψους 4.837.231,16 €, που διερευνάται και που αφορά προκαταβολές ύψους 2.075.222,94 € και λαθεμένες  λογιστικές έγγραφές,- όπως διαπιστώθηκε με τη ΔΕΗ ύψους 822.000 € και όχι μόνο - για την τελική οριστικοποίηση του.
          .  Περιλαμβάνονται επίσης οι οφειλές των δημοτών, ύψους 2.400.000 €
          .  Δεν περιλαμβάνονται 4.991.952,8 € που ήδη κατέβαλε ο Δήμος και αποτελούν οφειλή του κράτους προς αυτόν και που αφορούν το 50% της μισθοδοσίας της Δημοτικής Αστυνομίας (2004-2010) και το σύνολο της μισθοδοσίας των 17 σχολικών φυλάκων (2006-2010).

      Όμως, όπως ήταν αναμενόμενο, η Δημοτική αρχή απέφυγε να δικαιολογήσει τη διασπορά ψευδών πληροφοριών που της αποδίδονται και δεν έδωσε απαντήσεις κατά τη γνώριμή της τακτική.
Πιστοί οπαδοί της λογικής …..κουβέντα να γίνεται….δεν έχει πρόβλημα να αναιρέσει η να ανασκευάσει κατά περίπτωση. Τόση σοβαρότητα !
      Υποστηρίξαμε ότι ο Δήμος ξεπερνά την εφημερότητα όλων μας και για τον λόγο αυτό οφείλουμε την προστασία, στήριξη και διαφύλαξη του κύρους του ώστε να ανταποκρίνεται στον ρόλο του που δεν είναι άλλος από τη στήριξη της κοινωνίας και της δημιουργίας των προυποθέσεων ανάπτυξής της.
      Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποτελεί εφαλτήριο προσωπικών επιδιώξεων και προβολής.
      Γι αυτόν ακριβώς το λόγο αγανακτούμε κάθε φορά που η σημερινή δημοτική αρχή απομειώνει τον Δήμο προκειμένου να προβάλει την ανυπαρξία η να δικαιολογήσει την ανεπάρκεια της.
      Διασπείρει φήμες, δημιουργεί γεγονότα υποτιμά τη νοημοσύνη όλων.
      Με τις δικές της προτεραιότητες, καθορίζει τύχες οικογενειών, δημιουργεί αδιέξοδα για να εμφανιστεί ως ¨Μεσσίας και για τη ¨ταμπακιέρα¨ τίποτα.
     Ναι για τη χρήση του 2011, είναι πληρωμένες οι εργοδοτικές εισφορές, και είναι πληρωμένες οι φορολογικές υποχρεώσεις και ναι, είναι πληρωμένοι και οι ημέτεροι εργολάβοι, αλλά ρύθμιση των οφειλών με το δημόσιο δεν έγινε, δεν βρέθηκαν οι 65.000 € για την υποχρέωση του Δήμου προς το Ταχ. Ταμιευτήριο για τα δάνεια των υπαλλήλων (γεγονός όμως που επιλύθηκε όταν έφτασε ο κόμπος στο χτένι),  και είναι απλήρωτοι επί 9 μήνες σχεδόν οι εργαζόμενοι της Επιχείρησης των Καταρρακτών, ενώ ¨εθελοντές¨ ψάχνουν εδώ και ένα χρόνο τα ημερομίσθιά τους,  κλπ…κλπ .
     Αυτές τελικά  είναι οι προτεραιότητές τους, με αυτές τις επιλογές πορεύονται, τους κρίνουμε, τους κρίνετε και μας κρίνετε όλους συνολικά.






                                                                             Ο Επικεφαλής της Παράταξης


                                                                                     ΣΟΝΤΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)