Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

Ποια είναι η αμερικανική θέση για τα Ελληνοτουρκικά; Θα ανατραπεί ριζικά η πολιτική με τον Μπάιντεν;

Του Θεόδωρου Καρυώτη

Καθώς η νέα κυβέρνηση Μπάιντεν αναλαμβάνει την εξουσία την 20η Ιανουαρίου, τα ερωτήματα πληθαίνουν αν και πόσο θα αλλάξει η αμερικανική πολιτική στα ελληνοτουρκικά. Ας προβούμε σε  μερικές διαπιστώσεις, υποθέσεις και προβλέψεις αντλώντας από την εμπειρία του παρελθόντος.

Ένα ακόμη συγκοινωνιακό έργο της ΠΕ Πέλλας παραδίδεται σε κυκλοφορία





Που εντοπίζονται τα 800 κρούσματα, οι περιοχές - Εκτίναξη στην Αττική με 301

Που εντοπίζονται τα 800 κρούσματα, οι περιοχές - Εκτίναξη στην Αττική με 301

 

Ανακοινώθηκαν οι περιοχές με τα 800 κρούσματα. Αναλυτικό ο χάρτης της Ελλάδας με όλες τις περιοχές.

«Φοιτητοδικεία»...


...για αντιγραφές και καταλήψεις στήνει το υπουργείο Παιδείας...

Κοντοζαμάνης: Ευθύνες στους γιατρούς για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ

Κοντοζαμάνης: Ευθύνες στους γιατρούς για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ

 

Ο Βασίλη Κοντοζαμάνη δεν αναγνώρισε πως υπήρξε έλλειψη ΜΕΘ, κι εννόησε πως το ζήτημα των ασθενών που πέθαναν εκτός ΜΕΘ σχετίζεται με τη διαχείριση εκ μέρους των γιατρών.

ΚΟΨΙΜO ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


Αγαπητά μέλη του συλλόγου που δεν είσαστε παρόντα,

 

Ασφαλώς στη ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ δεν περιμέναμε τα γεγονότα που περνάμε μέχρι και σήμερα.

Το θέμα της υγείας ήταν το θέμα της χρονιάς. Η Ελλάδα μετά την οικονομική κρίση άντεξε και στο θέμα της υγείας επίσης, αλλά με χιλιάδες απώλειες συνάνθρωπων μας και δύσκολους αγώνες μέσα στα Νοσοκομεία μας.

Ανεβαίνει η θερμοκρασία...






Για σήμερα, Σαββατο, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα...

Διψήφιο το ποσοστό ύφεσης από το κλείσιμο των καταστημάτων λέει ο Κορκίδης

Η επιστροφή στον πολυπόθητο κανονικό τρόπο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων μπορεί να αποτελεί τον κύριο στόχο όλων μας, αλλά η αρμόδια Επιτροπή Λοιμωξιολόγων αποφάσισε και πρότεινε στη κυβέρνηση,

Voucher 200 ευρώ για τάμπλετ, λάπτοπ: Ξεκινά η διαδικασία - Οι δικαιούχοι

τηλεκπαίδευση

 Νικολίτσα Τρίγκα
 
Ξεκινά η διαδικασία χορήγησης voucher 200 ευρώ σε 560.000 νέους, μαθητές και φοιτητές, προκειμένου να αγοράσουν λάπτοπ και τάμπλετ

Άνοιγμα σχολείων: Πώς επιστρέφουν στα θρανία από Δευτέρα οι μαθητές

 
 
Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα -Πώς θα κάνουν rapid test οι εκπαιδευτικοί

Το σχέδιο Μητσοτάκη: Κάλπες ακόμα και τον Μάιο - Αν, όμως, δεν του βγει;

Βασίλης Σκουρής
Βασίλη Σκουρή

Μόνο στο iEidiseis: Ο πρωθυπουργός επικεντρώνει στο αν θα υπάρξει ή όχι ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκει τη δορυφοροποίηση του ΚΙΝΑΛ, ετοιμάζει ατζέντα σκανδάλων. Τα χρήματα που αναμένονται από την ΕΕ, τα αδιέξοδα στην οικονομία, η έκρυθμη κοινωνική ύλη που συγκεντρώνεται. Τον Απρίλιο οι οριστικές αποφάσεις

Αγωνία σε λιανεμπόριο και κυβέρνηση από την παράταση του lockdown

Έλλη Τριανταφύλλου
Έλλη Τριανταφύλλου

H κυβέρνηση θα ήθελε να μπορεί να άρει αύριο το πρωί το lockdown. O φόβος των ειδικών, ωστόσο, για αύξηση των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα δεν επέτρεψε αυτό το βήμα.

Πως θα λειτουργούν τα δικαστήρια από τη Δευτέρα: Ποιες δίκες θα γίνονται

 

Αναμένεται η δημοσίευση της νέας κοινής υπουργικής απόφασης η οποία θα καθορίζει τις προϋποθέσεις λειτουργίας των δικαστηρίων και των εισαγγελιών της χώρας από την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2020.

Μείωση ύλης Πανελληνίων 2021: Τι αλλάζει, όλα τα μαθήματα - Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας

Μείωση ύλης Πανελληνίων 2021: Τι αλλάζει, όλα τα μαθήματα - Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας

 

Ανακοινώθηκε επίσημα η μείωση ύλης Πανελληνίων 2021. Δείτε ολόκληρη την απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την μείωση ύλης Πανελληνίων 2021, καθώς οι μαθητές της Γ Λυκείου, ετοιμάζονται πυρετωδώς για τις τελικές εξετάσεις.

Έτσι, το υπουργείο προσανατολισμένο στη μάχη που θα δώσουν οι μαθητές για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, αποφάσισε να μειωθεί η ύλη.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:

«Μείωση της εξεταστέας ύλης των Πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ΄ τάξης Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. και της Δ΄ τάξης των Λυκείων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.) για το σχολικό έτος 2020-2021 αποφάσισε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Η Υπουργός αιτήθηκε από το Δ.Σ. του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) να εισηγηθεί συγκεκριμένες περικοπές της ύλης των μαθημάτων γενικής παιδείας, μαθημάτων ομάδων προσανατολισμού και μαθημάτων ειδικότητας για τις πανελλαδικές εξετάσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η συνεχιζόμενη πανδημία στην εκπαίδευση.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων βρίσκεται κοντά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς και σε διαρκή συνεννόηση με τους ειδικούς, ώστε να επιτευχθεί ο διττός στόχος: η διασφάλιση της ατομικής και δημόσιας υγείας και ταυτόχρονα η απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

Η ΥΛΗ για τα ΓΕΛ  

Η ΥΛΗ ΓΙΑ ΕΠΑΛ - ΕΝΕΕΓΥΛ

Πηγή: ieidiseis.gr

Lockdown: Οι φόβοι για νέα έξαρση φέρνουν μέτρα μέχρι τις 18 Ιανουαρίου

Lockdown: Οι φόβοι για νέα έξαρση φέρνουν μέτρα μέχρι τις 18 Ιανουαρίου

 

Παρατείνεται το πανεθνικό, αυστηρό lockdown. Αναλυτικά τα - υπό εβδομαδιαία αξιολόγηση - μέτρα που θα ισχύουν έως και τις 18 Ιανουαρίου, οι επισημάνσεις Χαρδαλιά για τις «κόκκινες» περιοχές και οι προειδοποιήσεις Παπαευαγγέλου.

(3)